QUE ESTÀ PASSANT AMB ELS NOIS?

L'escola s'està convertint en una institució poc acollidora de la realitat de l'home adolescent. Si fins i tot se'ls diu que jugar a futbol al pati és sexista! Als nois no se'ls perdona no pas ser noies. Són castigats amb més freqüència, tenen més possibilitats de repetir curs, obtenen qualificacions més baixes, se'ls diagnostiquen trastorns per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) quatre vegades més que a les noies. Representen una proporció més gran d'alumnes de baix rendiment i la majoria d'aquell 20, per cert, d'alumnes que acaba la seva educació obligatòria amb dificultats notables per comprendre un text escrit mínimament complex són nois. La sobrecàrrega d'energia dels nens, lluny de valorar-se, es penalitza. Sabem que als nois els costa més verbalitzar les seves emocions perquè són reticents a la transparència psicològica i això no indica menys intel·ligència emocional, sinó més pudor. Un pudor que comprenc molt bé.

Tot això va associat, inevitablement, a l'abandó escolar. El que vol dir ser noi a les nostres escoles es comença a posar clarament de manifest cap als nou anys, quan han de passar d'aprendre a llegir a aprendre llegint. Mentre les noies, que solen presentar una maduració psicològica més gran, experimenten les seves capacitats, ells xoquen contra els seus límits… El resultat és que a 11 anys, els nois, de manera molt majoritària, deixen de llegir. Les dificultats més grans que els nois solen presentar provoquen amb certa freqüència una reducció de les expectatives que els professors projecten sobre ells. Per això també tenen menys possibilitats que les intervencions pedagògiques els ajudin.

És possible crear a les nostres escoles una visió positiva de la masculinitat que entengui que la manera com els nens experimenten el món no és una mera construcció social, que no obeeix a la casualitat que siguin més reticents que les noies a pensar sentint, o que els agradi treballar amb objectes i viure aventures arriscades?

No, ser nen no és una síndrome. Però no busquin Huckleberry Finn, a les biblioteques escolars nord-americanes l'han cancel·lat.


¿Que está pasando con los chicos?, Gregorio Luri para la revista cultural El Ciervo. - (llegir l'article sencer) - fragment.


22 Comentaris

  1. Tot Barcelona

    Muy interesante.

    Reply Delete 13 de maig, 2023
  2. Francesc Puigcarbó

    Hi toca Gregorio Luri, rebla el clau en un tema en què pocs es mullen.

    Reply Delete 13 de maig, 2023
  3. María

    A ver, hay realidades biológicas, en las que nada tiene que ver el trato que reciben los niños en el colegio, como es el hecho de que el trastorno del déficit de atención con hiperactividad (TDAH) afecte más a los niños que a las niñas y el hecho de que las niñas maduran antes que los niños, por tanto son más responsables y por consiguiente más aplicadas, eso es así biológicamente, no porque lo decida ningún colegio. Y es cierto también que el exceso de energía de los niños resulta un problema en la convivencia y organización académica y lo digo porque yo tengo un hijo con todas estas características de las que no puedo culpar al colegio, soy consciente de que suponen un problema añadido ( mejor dicho ha supuesto un problema, porque él afortunadamente ya ha terminado su formación académica, pero he( mos) vivido todo un clavario para llegar a donde felizmente ha llegado) Lo que sucede es que todo se ha radicalizado a partir de esta cultura del feminismo agresivo en el que todos los comportamiento se miran con lupa, se estigmatiza y culpabiliza más que nunca, etiquetándolo todo de sexista, en lugar de integrar a niños y niñas con sus diferencias, deficiencias y valores, asumiendo las primeras, superando las segundas y potenciando los terceros. .

    Un abrazo muy fuerte FRANCESC y feliz finde!

    Reply Delete 13 de maig, 2023
    1. Tot Barcelona

      Pocas mujeres, en sí sólo las realmente feministas, aquellas que no son machistas/feministas (se me acepte la expresión), se atreven como lo has hecho tú, María, con el postulado que tan acertadamente nos has comentado.
      Créeme, hay muchísimas mujeres que piensan como tú, pero no se atreven a manifestarlo.

      Reply Delete 13 de maig, 2023
  4. Francesc Puigcarbó

    "Lo que sucede es que todo se ha radicalizado a partir de esta cultura del feminismo agresivo en el que todos los comportamientos se miran con lupa, se estigmatiza y culpabiliza más que nunca, etiquetándolo todo de sexista, en lugar de integrar a niños y niñas con sus diferencias, deficiencias y valores, asumiendo las primeras, superando las segundas y potenciando los terceros". . . Eso es exactamente lo que sucede y que Luri insinúa en su artículo. Has hecho un análisis perfecto de la situación. Pero eso, mucha gente no se atreve a decirlo. El feminismo agresivo radical és el peor enemigo de las feministas.

    Un abrazo de finde.

    Reply Delete 13 de maig, 2023
  5. Júlia

    Em semblen reflexions tendencioses i passades de rosca, generalitzacions interessades. En tot cas, res en comparació amb la pila de segles en els quals la dona, en general i amb poques excepcions, ha patit força més. I conec molts nois normals, això de llegir menys ja fa anys que els passa, als homes, per cert. Encara maten moltes dones i ja en mataven moltes més abans del 'feminisme'.

    Reply Delete 14 de maig, 2023
    1. Francesc Puigcarbó

      No té res a veure l'article de Luri amb la pila de segles en què la dona ha estat menystinguda. Luri opina sobre l'actualitat, sobre el feminisme actual i la seva influència amb els nanos a l'escola. Crec que encerta plenament en el diagnòstic i en la malaltia de l'actual feminisme radical i supremacista

      Reply Delete 14 de maig, 2023
Més recent Anterior