Pis de 97 m2, 3 habitacions, exterior, 4a planta… sense ascensor. No és un pis per a qualsevol. És un “pis cardiosaludable”. Especialment indicat per a esportistes que, a més de sobreviure a la jungla del mercat de l'habitatge indigna, es vulguin estalviar el gimnàs per a la resta de les seves vides. L'anunci a l'avantguarda no enganya, comenta Isabel Garcia Pagan: “Estalvis diners i ganes salut!”, es despatxa l'agent immobiliari més famós de Twitter. El Congrés va aprovar fa dues setmanes la primera llei d'Habitatge de la democràcia, els governs del PP a onze comunitats autònomes poden fer inviable posar límits al lloguer, i els resultats de les eleccions evidencien que pocs van valorar les promeses de Pedro Sánchez anunciant inversions milionàries per a habilitar habitatge social fins i tot en terrenys de l'exèrcit.

Algú va pensar en la publicitat vergonyant del venedor i la dignitat del comprador? La broma del pis cardiosaludable a Santa Ana (Getxo) se suma al catàleg d'“especial parelles” (un damunt d'un altre), el “pis bombonera”, els que són més alts que amples, i amb vista al mar… des de Bellvitge.

“Si ets esportista no t'importarà pujar les escales per arribar a casa teva. Fins i tot veuràs el gran benefici que suposa per a la teva salut acabar el dia amb una mica més d'entrenament per a les cames i el cor”. @pablom_m dispara davant dels seus 173.000 seguidors: “Estan creant un nou llenguatge per prendre'ns els cabells”. I es desferma la imaginació a les xarxes: “Per mi, un pis cardiosaludable ha de tenir piscina, pista de tenis i d'atletisme”; “un sense cuina serà dietètic”; “a veure el que triguen els gimnasos a denunciar per competència deslleial”. Després podem parlar del que pesen els envasos de llet i les garrafes d'aigua, dels sacs de 15 kg de menjar per al gat, de fer 80 anys i de les pròtesis de genoll…

El venedor no es rendeix. "Aquesta casa dóna bon rotllo, la llum entra a dojo i et carrega d'energia". Per sort, s'estalvia la referència influencer al sundrying. El que és estendre la roba a l'exterior. Un altre luxe. El pis segueix a la venda, per 245.000 euros malgrat l'èxit digital.

No és l'únic pla “dieta i exercici” d'aquests dies a les xarxes. Aquesta recepta va provocar una altra batussa en viu i tuitera amb l'activista contra la grasofòbia Mara Jiménez com a protagonista. La solució al sobrepès ha d'anar més enllà de les receptes clàssiques, però la pugna digital es tenyeix de l'esquerra dreta de sempre. Com s'acaba la discussió? @croquetament va tallar de soca-rel a la Fnac de Madrid: “Seguretat!”. A Instagram i Twitter segueix i segueix…i en aquest cas, la culpa no és de la Colau, ni de Trías i remenes. Vaja!, li donarem la culpa al Sánchez, que ara és l'ase dels cops.