En aquest món, res no és al seu lloc, començant pel món mateix. No ens hem de sorprendre llavors de l'espectacle de la injustícia humana. És igualment va rebutjar o acceptar l'ordre social: ens és forçós patir els seus canvis a millor o a pitjor amb un conformisme desesperat, com patim el naixement, l'amor, el clima i la mort. La descomposició presideix les lleis de la vida: més propers a la nostra pols que ho estan a la seva, els objectes inanimats, sucumbim davant seu i correm cap al nostre destí sota la mirada de les estrelles aparentment indestructibles. Però fins i tot elles esclataran en un univers que només el nostre cor pren de debò per expiar després amb esquinçament la seva falta d'ironia. EM CIORAN - Breviari de Podridura.
La concòrdia no és una paraula bonica que es fa servir en els discursos, sinó el fonament de la convivència democràtica a Espanya, i la classe política té l'obligació de donar exemple. “Hem de parlar” és una frase normalment incòmoda de pronunciar qui la profereix i portadora de mals auguris per a qui l'escolta. Una expressió a què es recorre només quan tot –com diuen a Argentina– s'ha podrit. La conversa política espanyola és probable que ja sigui a prop d'aquest punt, però la social —que és la important, perquè sense ella la primera no és absolutament res— encara no, i és fonamental que no arribi mai al nivell de la política.
"Estic convençuda que Ernest, fins i tot amb la persona que el va matar, hauria intentat dialogar; vostès que poden, dialoguin, per favor", va afirmar la periodista Gemma Nierga com a afegit propi, al final de la lectura, en català, del manifest unitari . El president del Govern, José María Aznar, contemplava des de primera fila, amb certa sorpresa, com la periodista -"i en castellà perquè m'entenguin tots", va dir- es feia ressò del sentir de la manifestació celebrada a Barcelona en repulsa pel assassinat de l'exministre socialista de Sanitat Ernest Lluch...
La situació actual és difícil? Indubtablement sí. És superable? També. Com? Com deia Gemma Nierga, dialogant, negociant, arribant a acords. És possible? Per descomptat, però per això cal cedir, buscar punts de trobada, ser audaços, imaginatius i especialment generosos.
Però no van dialogar abans ni dialogaran ara, no van parlar entre ells, i seguiran sense fer-ho. Només saben insultar-se, menystenir-se, i cridar com idiotes plens d'ia i furia. Tot s'ha podrit, Espanya no fa olor a all, fa olor a putrefacció.
Dentro de esa tarta llamada España, no debemos olvidarnos que un trozo nos pertenece.
ResponEliminaNo hay nadie político/a que empleé un minuto en beneficio comunitario. No hay estadistas para saber que lo que se hace ahora valdrá para dentro de otra generación, no lo hay.
La muestra evidente está en lo cortoplacistas que lo hacemos todo.
Me quedan tres telediarios y no observo cambio de actitud alguna, antes bien, un egoísmo exacerbado y una falta de visión de futuro evidente.
Se lo hagan. No creo en ellos/ellas
Salut
De fet, el pastís el tenim hipotecat tres o quatre vegades. A fer la má. Salut
ResponElimina¿Dialogo?. No sé, supongo que lo habrá si interesa a las partes, pero el nuevo gobierno tendrá su plan de ruta, su programación ,ante los retos que se avecinan ,crisis, inflación ,deuda, medio ambiente...La obligación de la oposición es la vigilancia y la critica. No veo la podredumbre por ninguna parte, ni la violencia. Manifestaciones ,huelgas legales, son democráticas, no veo nada extraordinario. Se está calentado demasiado la preocupación a que ocurra algo grave, violento.
ResponEliminaSaludos.
Podredumbre política hay y mucha, y miseria moral y ética aún más, y espera en lo que está por venir..., lo verás en el siguiente escrito...
EliminaSaludos.
Me ha gustado lo de la tarta que dice Miquel. Solo que yo, (seguramente es mi problema) no veo que tenga trozo de tarta. Más bien veo que soy un trozo de la tarta para beneficio de otros. Pero bueno, aunque algunos parece que debería comprarse unos "limpiaparabrisas" para sus gafas y lavarse la nariz de vez en cuando, es a mi modo de ver, indiscutible que en este país (por llamarlo de algún modo) huele a mierda que te cagas.
ResponEliminaHablando de tartas... eso de que el Barça juegue a las dos de la tarde, es un atentado a la salud gástrica de los aficionados. Los que gestionan los horarios tienen una frutería; les gusta la fruta.
ResponEliminaAquest partit de les dues es veu molt al llunyà orient. La pela és la pela. Estava pensant que el problema actual del futbol masculí és que els equips estan més preocupats en destruir que en crear i això desllueix l'espectacle i el fa molt avorrit, El futbol femení és l'únic que encara es pot veure, La pressió avançada ha matat el futbol masculí, i està començant a amenaçar el femení.
Elimina