En una reunió d'amigues, totes molt reeixides, els vaig explicar que em començava a identificar amb el títol de l'últim assaig de Pascal Bruckner, Viure en sabatilles (Siruela), que analitza la temptació –i el perill– de renunciar al món actual i acovardir-se, escriu Laia Bonet a la vanguardia. Totes em van mirar estrany, i ja no em vaig atrevir a confessar-los que, des de fa un parell de Nadals, la meva llista de regals desitjats ha estat colonitzada per llençols blancs de 300 fils, mitjons de caixmir o sabatilles folrades amb pèl de borrec. Tota una declaració d'intencions i certeses: com concebre una ràfega de felicitat sense el plaer de sentir-se fora de perill amb un llibre i els peus calents?
La democràcia liberal segueix en xoc davant de l'escomesa d'un trumpisme desfermat i sense complexos, que fa apologia de la ignorància i la grolleria. Sense oblidar la vilesa. És cert que, mentre unes desitgem caminar en sabatilles per la vida, sense necessitat de passar per un sanatori, altres es calcen botes d'escalar per dominar el vertigen als escarpats pendents. La temptació d'allunyar-se del debat públic és recurrent, però, ¿qui ens ensinistrarà la generació que té la clau d'un futur que ara mateix és encara més fungible que el present?
Afortunadament, Laia Bonet no només viu en sabatilles, sinó que l'edil del PSC a l'Ajuntament de Barcelona participa activament en la vida reial. A la part final de la sessió d'ahir de la comissió de l'Ajuntament de Barcelona que estudia el problema de l'habitatge, el sistema de traducció simultània va deixar de funcionar. Va passar just quan Laia Bonet, replicaria la líder de BComú, Janet Sanz, que havia carregat durament contra el Govern de l'alcalde Jaume Collboni per, al seu entendre, no aplicar “polítiques valentes”. Passats uns minuts, l'edil del PSC es va oferir a fer d'intèrpret d'un dels experts convidats, Ian Brossat, copresident del grup comunista del Senat francès i tinent d'alcaldia d'Habitatge de París del 2014 al 2023. A Sanz, que presideix l'esmentada comissió, li va semblar bé de la llengua francesa. Gràcies a aquesta anècdota, les dos regidors, que s'havien embrancat en una de les discussions a què ens tenen acostumats en els últims temps, van poder atenuar la tensió i acabar fent broma. El que demostra aquella frase de què parlant s'entén la gent i a sobre en el cas de Laia Bonet, en francès, un idioma tan proper i tan desconegut al nostre país, i demostra també, que no tots els polítics són iguals, n'hi ha d'il·lustrats, o en aquest cas il·lustrades, gràcies a viure en sabatilles, a temps parcial, això sí. Laia Bonet i Janet Sanz, va demostrar-ho ahir, i és que a vegades la política és cosa de petits detalls, petits però importants.
9 Comentaris
La gente está cansada del "y tu más", de tal manera que ya pasa de ellos.
ResponEliminaLo que se quiere es que optimicen los recursos y se dediquen a hacer política, no a insultarse llegando a lo personal. Hoy, en líneas generales, no se mira el objetivo común, o sea, hacer la vida más fácil al ciudadano, hoy prevalece descaradamente, porque no lo ocultan, el aferrarse al puesto y seguir ordeñando la vaca.
Salut
Per això són d'agrair petites anècdotes com aquesta
ResponEliminaCreo q nuestra clase política se han acostumbrado a confrontar en lugar de a confraternizar y es hora de q entiendan q todos les pedimos eso , q apoyen las buenas iniciativas sea. de quien sea y dejen de estar permanentemente a la greña...qué, bonito suena el francés, meeencanta escucharlo aunq no entienda nada : ) Un abrazo FRANCESC...suenas casi a francés; )
ResponEliminaTodo se empezó a complicar cuando el PP empezó a judicializar la política, los jabalíes en el Parlamento venían de antes.
Elimina¡Un abrazo!
No repetiré mi postura sobre la política, porque me repetirán lo que siempre me dicen. Pero de todos modos, cuando vuelva la sensatez al Parlamento, sería cojonudo que mandaran una alerta a los móviles:
ResponElimina¡Ricardito! Si quieres ya puedes volver a votar
Recorda l'eslogan: Si tu no vas, ellos ganan, y ellos no es precisamente PSoE o Restar.
ResponEliminaJustament el que esperava que em diguessis. Justament, la base del pastís que tothom menja enganyat.
EliminaMés que enganyats, desenganyats, pero és que 'no hay otra', que deia aquell.
ResponEliminaCuriosamente estoy terminando de leer uno de Bruckner, "Un instante eterno. Filosofía de la longevidad". Muy en el estilo de los pensadores más o menos de Francia de las últimas décadas, viene bien para la reflexión personalde los que avanzamos en edad.
ResponElimina