ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

COMING OUT DAY


Demà dia 12 d'Octubre, és el dia de la Hispanitat, de la Raça, del genocidi físic i cultural, de la Fiesta Nacional, o de la Pilarica. Parlem primer de la Pilarica que es petita i rabassuda i la tenen a Saragossa. La feinada que vaig tenir per veure-la la primera vegada allí al Pilar, jo mirava amunt i la senyora fa un parell de pamets.  No sé per què varen fer aquella basílica tan gran, si els cabia en qualsevol raconet d'un pis petit. Dit això, la Pilarica té un dó, és l'unica icona pagana que parla i diu: "La virgen del Pilar dice que no quiere ser Francesa, que quiere ser capitana de la tropa aragonesa" que també, dius caram, que guerrera la Pilar aquesta, ves que no s'empaltés de la bagassa de Barcelona l'Agustina de Aragón que és la del canó i tota la parafernalia de la defensa de Zaragoza dels gavatxos.
Bé, despatxat el tema de la Pilarica que tampoc dona per gaire, anem al dia de la Hispanitat o de la Raça que deien en temps d'en Paco. Aquest interés en que Cristòfol Colom sigui català, i que possiblement va ser així, no l'acabo d'entendre, car no es precisament per sentir-se molt orgullós del que va fer el mariner intrepid un cop va descobrir Amèrica del mig. 
No se jo si ho celebren molt els indigenes d'allí si és que encara en queden, perquè pel que explicaven els seus avant-passats es veu que molt bé no es varen portar els descobridors, protegits sota el capell de la Santa Mare Esglesia. Sempre als costat dels poderosos - fill meu, li contesta el frare a Aguirre o la colera de Dios, l'Esglesia està sempre del costat dels poderosos, encara i continúa i prou bé que li ha anat -

A tot aixó, avui és el "coming out day" el dia de sortir de l'armari, que no se si té a veure amb les celebracions de demà, o amb la sessió Parlamentaria d'aquesta tarda, però a lo millor la Pilarica surt de l'armari i se'ns fa guerrillera i Colom també surt de l'armari i ens explica que si, que era català, i què?. Pels ignorants, Colom és el senyor que hi ha a dalt del pirulí al mig de la rotonda de la foto, plé de cagadetes dels seus homònims els coloms, dits tambè rates voladores.



Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Bé, imaginem per un moment que els xinesos haguessin descobert Amèrica, cosa d'altra banda factible, ja que per aquella època eren bons navegants. ¿ El resultat de la colonització hagués estat diferent?.

    Cuan es troben dues civilitzacions, la mes atrasada tecnológicamente sempre surt mal parada.

    I els hispans, encara ens varem comportar relativament bé comparan-nos amb els anglosaxóns en la seva colonització del nord d´América. De las nacións Iroquesas que poblaban el nord est d´America, no mes queda el record.

    L´Ultim Mohicá no es només el nom d´una novela, va ser una trágica realitat.

    Saluuut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. uns i altres varen fer molt de mal. Per cert, avui a la contra de el Periódico surt un bacallaner que explica que els pescadors catalans anàven a pescar bacallans amb vaixells bascs al segle XI a Groenlandia, o sia a tocar del Canadà.

      Elimina
  2. RODERICUS:

    En el archivo de Indias (Sevilla), se encuentran muchas sorpresas escondidas.
    Está escrito que, cuando los españoles bordearon las costas africanas y recalaron lo que es conocido hoy en día por Marruecos y Sahara Occidental para llegar a Canarias, encontraron allí tubérculos como la patata y el boniato, eso sin llegar a América.

    Como bien sabes, los tubérculos son originarios de América del Sur, por lo que se deduce que aquellas civilizaciones habían estado en América del Sur un par de siglos antes que Colón.

    Nada de esto se ha hecho público, pero hay historiadores (Tuñón de Lara) que lo aseveran. Evidentemente no le pidas a De la Cierva que lo de por hecho, dado que jamás lo haría, porque rompería la historia del descubrimiento.

    Pero está escrito y se puede investigar.
    Salut

    ResponElimina
  3. Francesc, alló es el área que avui coneixem com "Gran Sol". Possiblement mes d´un vaixell basc va acabar a las costas canadencas o nord-americanas empenyat pels vents. Pero no van tornar per explicar el que habien trovat. Cada vegada está mes clar que previament algúns eurpeus van arrivar a América abans de Colon. la clau está trobar algún indici arqueológic que ho demostri. Es parla de restas de misteriosas construccións en pedra trobadas a las costas canadencas i americanas, pero encara no hi ha res de clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort de los Hermanos Pinzones que eren unos mar......es, que varen veure terra.

      Elimina
  4. Miquel, se habla de que Colón vio en visitas previas a las Canarias restos humanos y canoas que podrían proceder del área del Caribe.

    Lo que está claro es que Colón conocía de alguna manera que habia tierra firme al otro lado del Atlántico, y que esta no era Ásia, como había explicado en su propuesta a los Reyes Católicos.

    De hecho, durante el primer viaje falseó a propósito las distancias recorridas en el cuaderno de bitácora, para aplacar la inquietud de las tripulaciones, que nunca se habían internado tan lejos en el océano Atlántico.

    De hecho, el dia anterior a ver tierra, había tenido un conato de amotinamiento entre la marinería y algunos de los oficiales. Pero el ver tierra firme, acabó con los problemas.

    Quiero decir con esto, que previamente existió algún contacto entre América, el archipiélago canario, y la costa africana, algo que Colón conocía. Pero esto, así como la identidad de Colón y su procedencia, serán siempre un misterio y materia prima para leyendas y misterios.

    ResponElimina