L'INCIDENT DEL BISCUTER


Fa molts anys, quan encara viviem en blanc i negre, hi havia un pont sobre el riu Ripoll on n'hi faltava un tros del mur de protecció de pedra, la gent clamava perquè l'arreglessin - algú hi prendrà mal algun dia - deien, però la protecció no s'arreglava, fins que un dia el fill de l'alcalde amb un biscuter va caure al riu precisament pel tros on faltaba la protecció i es va matar. Segurament s'hauria estavellat igualment, però la questiò és que al cap d'una setmana dels fets, la protecció del pont estaba reparada. Com succeeix sovint, cal una desgracia que tingui fort ressó mediàtic perque s'obri el debat als mitjans.
Ho dic pel cas de la senyora de Reus que va morir cremada en l'incendi d'un matalàs a casa seva, degut a que li havien tallat la llum. Cert és que els ajuntaments conjuntament amb l'administració fa ja temps que està treballant en evitar aquests talls de llum per la pobresa energética. L'Ajuntament de Sabadell és dels que més ha treballat en aquest sentit (243 expedients overts des de l'estiu). Però tambè és cert que els mitjans informatius se n'han fet ressó i s'hi han posat a fons des del moment en que es va tenir coneixement de la mort d'aquesta senyora, no abans. I com passa últimament, fins i tot s'hi han posat amb excés, que en aquest cas no és dolent, però cal remarcar-ho.
Recordar tambè que gràcies a Josep Piquè quan era ministre d'Industria i energía, que es va inventar el déficit tarifari, paguem un 40% més en el rebut de la llum que a la resta d'Europa, entre altres coses per les fallides accions de fracking del Florentino, amb motiu del tancament de la planta Castor.

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. I també perque el senyor Asnar, vull dir Aznar es va inventar elló de la "liberalización del mercado ençergético", que no va ser altre cosa que privatitzar las companyias que eren en mans del estat per cuatre rals y que els seus amics fessin un bon negoci.

    L´ últim capitol, la venda de Endesa als italiáns d´Enel per un preu exorbitant. I llogicament, el nosu propietaris volen amortitzar l´inversió rápidament.

    Els grans lladres i estafadors que mai trepitjaran una presso, els tenim al Consejo de Estado.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. AIXÍ ÉS, de fet Piqué va ser l'executor i l'autoria es d'Aznar, i els paganos, nosaltres....

      Elimina
  2. Pero no oso preocupeis, y sin que exima a nadie de excusa, ni cohorte ni menosprecie su responsabilidad, ni merme su parte alicutoa en lo que le pertoca
    Falló la Gene, porque en dos meses no dijo nada
    falló el Ay untamiento, porque en dos meses no avisó a Fenosa o como se llame.
    Falló Fenosa o como se llame , porque en dos mese siguió sin dar luz
    Falló el Ay untamiento que no se enteró de nada
    Falló los servicios sociales, que si sabían que no tenía luz , desde hacia dos meses n(sic por la información leída en los diarios)
    Fallaron los vecinos, que en dos meses se habrían enterado de que allí se iba con velas ¿o no?
    ¿ y la raíz?...de eso nadie habla..
    ¿ Y sus , hijos/as, nietos /as/y biznietos/as que alguno/a vivía con ella y tampoco nadie dijo nada de nada ?

    ¿ Es que no había nadie para pagar 60/70 Euros que es lo que gastaría esta señora al mes ???, y digo, sin menosprecio de los antepuestos, ¿es que NO HABíA nadie de su familia para poner esa miseria ?
    Permítanme. Yo llevo a juicio a todo quisqui, pero no dejo indemne a sus familiares, y tanto que no dejo indemnes.

    ResponElimina
  3. han fallat moltes coses, no només Gas natural, pero el otijor es que casos comm aquests nphin ha molts més, concretament jo en vaig saber d'un (no era familiar) i el varem solucionar entre dos o tres veïns.

    ResponElimina
  4. Pues claro, pues claro Francesc..¿y la familia ? por muy lejana que fuera, la que tiene en Reus, que no deja de ser un pueblo grande...Se dice y he leído que su nieta venia a verla ¿y?...

    ResponElimina
  5. oh! ara la familia acusa a la neta d'homicidi involuntari, he llegit...

    ResponElimina
  6. Pues sí, creo que todos le fallaron a la pobre Rosa, que así se llamaba. Incluyendo una nieta, que parece ser que vivía con la difunta, a pesar de que aquella noche no estab en la vivienda.

    Existe un serio problema con los mayores que no cobran lo suficiente para mantenerse con dignidad. Los servicios sociales están desbordados, incluso en lugares tan aparentemente bienestantes como el Eixample.

    Y aquí hay algunos que no cesan de berrear a los cuatro vientos que la crisis se ha acabado.

    Un abrazo chicos.

    ResponElimina
  7. hi ha molta gent gran en les mateixes o similars condicions que aquesta senyora de Reus, amb pensions de 500/600 euros al més o fins i tot menys,

    ResponElimina
  8. Tengo una entrada en borrador sobre el tema energético, el timo a gran escala del siglo XX y XXI.

    ResponElimina
  9. gracias a Don Jose Maria Aznar entre otros culpables, y a su ejecutor Don Josep Piqué.

    ResponElimina