Segons l'extraordinària hipòtesi de Caleb Scharf, astrofísic i director de astrobiologia a la Universitat de Columbia, Nova York (EUA), si encara no hem trobat vida extraterrestre és perquè l'univers, de fet, és un extraterrestre. Potser l'univers sigui el "cervell" d'una raça alienígena hiperavanzada, afirma en un article per a la revista científica 'Nautilius'.

En aquest sentit, l'astrofísic planteja la sorprenent idea que una espècie alienígena pogués haver arribat a ser tan avançada que seria indistingible de la mateixa física. "Potser el nostre univers és una de les noves formes en què alguna altra civilització va transcriure el seu món", assenyala.

En el seu article, Scharf recalca que només el cinc per cent de l'univers es compon de la matèria que coneixem i entenem mentre que un 27 es considera "no vist" i misteriós. Així mateix, el científic opina que la matèria fosca "podria contenir una veritable complexitat", i potser sent en ella on "tota la vida tecnològicament avançada acaba o on la majoria de la vida sempre ha estat".

"Què millor manera d'escapar dels desagradables capricis de les explosions de supernoves i dels raigs gamma que la d'adoptar una forma immune a la radiació electromagnètica?", es pregunta. Si una civilització ha après a codificar sistemes vius, "tot el que necessita fer és construir un sistema de transferència de dades de la matèria normal a la matèria fosca: una impressora 3D de matèria fosca", indica.

Recordo haver escrit un conte en el qual parlava d'aquesta possibilitat: Els confins de l'Univers.