Fa un parell d'anys vaig parlar de 'el Crit', i de que segons el Museu Britànic de Londres, el protagonista del famós quadre expressionista està escoltant i no cridant. Això és el que diu el Museu. La galeria d'art va desmuntar la imatge que teníem fins ara de 'El crit' de l'expressionista Edvard Munch i va revelar que el famós quadre representa una persona que escolta un crit i no a una persona que crida. Aquesta nova teoria es basa en la inscripció d'una litografia en blanc i negre del quadre, peça central de l'exposició Edvard Munch: amor i angoixa. Aquesta inscripció diu: "Vaig sentir un gran crit en tota la naturalesa". "Aquesta rara versió de 'El crit' que estem exhibint al Museu Britànic deixa clar que l'obra d'art més famosa de Munch representa una persona que escolta un crit i no, com moltes persones continuen assumint i debatent, a una persona que crida" , ha dit Giulia Bartrum, comissària de l'exposició, a The Telegraph. Segons aquesta experta, les paraules que acompanyen aquesta fins ara desconeguda versió del quadre fan referència al que va inspirar a l'artista per fer aquesta obra. El que encara es pot debatre és si, per Munch, aquestes forces eren reals o psicològiques.


I ara, s'ha certificat que el mateix Edward Munch va ser l'autor de la misteriosa frase oculta al fons de la primera versió de la seva pintura el 1893: "Només podria haver estat pintat per un boig!". Les primeres imatges del quadre de Munch van crear indignació i debat en la seva època, fa quasi 130 anys. La primera vegada que s'esmenta la inscripció va ser en relació amb una exposició a Copenhaguen el 1904, onze anys després que Munch pintés El crit. En aquest moment, un crític d'art danès va pensar que l'havia escrit un membre del públic. És fàcil imaginar a un espectador indignat, davant de El crit, agafant un llapis i expressant la seva opinió tant sobre l'obra d'art com sobre el seu creador. Però aquest no va ser el cas, no hi ha dubte que la inscripció és de Munch. L'escriptura en si i els esdeveniments que van ocórrer quan Munch va exhibir la pintura per primera vegada a Noruega donen suport a aquesta conclusió. El Crit continúa sent una caixa de sorpreses 130 anys després de ser pintat.
No és aquest de Munch, l'ùnic cas, hi ha moltes obres d'art que contenen missatge ocults. L'últim sopar, és en realitat un puzle matemàtic ple de missatges ocults amb els quals Da Vinci predestinava la fi del món. Després d'una anàlisi exhaustiva, els investigadors van determinar l'any 4406 com la data indicada per al final dels temps, segons el geni italià. Leonardo da Vinci sempre ha estat relacionat directament amb el món dels nombres. Tot un geni en qualsevol de les facetes que es proposava que va ser capaç de crear quadres tan espectaculars com La Gioconda. Però la famosa obra de el geni italià amaga alguna cosa més que un estrany somriure, i és que investigadors de tot el món han determinat que hi ha diversos còdexs numèrics amagats en la pintura. Molts coincideixen que es tracta d'un codi secret que es completaria amb la totalitat de les seves obres.de Munch