Aquest article l'he recuperat del 2017, té a veure amb twitter i l'ùs que se'n fa actualment. De fet sobre twitter s'han escrit moltes coses, fins i tot hi havia qui avisaba de la seva propera desaparició, i qui com en aquest article que teniu a continuació s'adonaba 11 anys més tard, de la primigenia finalitat de twitter, dit "microblogging" en els seus inicis, un microblogging al que dels 140 caracters, encara n'hi sobraven.
De fet, la perversio de twitter s'ha d'anotar a l'haber de l'home, no a la idea, car si com ens diu Cioran, les idees són totes neutres en si mateixes, no donem la culpa a les idees dels disbarats dels homes, en aplicar-les aquests per a la seva pròpia conveniència, criminalitzem-los doncs a ells, pel seu us maldestre en que les duen a terme, i intentem preservar l’essència i la puresa d’aquestes idees (no importa quines siguin) puig és possible que alguna vegada, si arribem a ser essers civilitzats, ens facin falta. Les idees, com la vida, haurien de dur incorporat un manual d’instruccions de us i gaudi, ben explicat, per no donar lloc a confusions ni malentesos.
Microblogging, una nova forma d'escriure - 28.10.2017
A la Vanguardia algun iluminat tardà han descobert la sopa d'all. 'El microblogging, una nova forma d'escriure'. El terme microblogging fa referència a la combinació entre escriure un bloc (blogging) i la missatgeria instantània. El microblogging permet als usuaris publicar actualitzacions o missatges concisos per compartir-los posteriorment com informacions breus amb una audiència específica. Tot i que el format de blog segueix sent popular, el seu successor ofereix continguts molt més simplificats.
En els anys 90, amb el desenvolupament d'Internet, els blocs es van convertir en un mitjà popular per compartir experiències, notícies i informació amb el món sencer. Amb el pas del temps, molts bloggers es van establir com una part fonamental de l'escena en línia. Encara que és comú que els blocaires de viatges i de moda tinguin milions de seguidors, aquells que s'ocupen de temes científics o polítics tampoc es queden enrere.
A diferència dels blocs tradicionals, el microblogging es caracteritza per la condensació i la difusió d'informació en format reduït. La xarxa social Twitter s'ha convertit en una popular plataforma per a aquesta nova forma de blocs (*). Tot i que no sempre és fàcil simplificar continguts o limitar temes complexos a 144 caràcters (Twitter), els beneficis són evidents: aquest nou tipus d'intercanvi, breu i precís, facilita la comunicació sincronitzada amb una gran quantitat de persones. Per als usuaris de mòbils resulta molt més senzill informar-se mitjançant aquest tipus de missatges curts que haver de desplaçar-se per les pàgines web a la pantalla tàctil.
Els missatges curts (com els tuits més populars) es poden publicar i difondre en una gran varietat de formats. Això no només es limita als formats estàndard de text i imatge, sinó que s'estén també a vídeos, missatges d'àudio i hipervincles. La tendència del microblogging sorgir a la fi de l'era del web 2.0 amb la fusió de les xarxes socials amb els blocs tradicionals. L'esperit de l'època demandava una forma de blogging més directa. En el fons el microblogging evoca els missatges curts que, en un passat proper, es difonien principalment com SMS, però que avui en dia s'utilitzen per a la comunicació de masses. D'aquesta manera s'ha fet possible comunicar-se fàcilment i de manera més immediata amb els seguidors per informar-los online sobre les últimes notícies.
(*)Tot això que expliquen està molt bé, i és molt bonic i raonat, si no fos que, microblogging, és el nom i la idea origina de twitter, que va nèixer el 2006 amb la finalitat d'escriure amb els 140 caràcters, pensaments, aforismes, frases, cites, en resum...., cultura, i vegeu en que ha acabat 11 anys més tard, segons la Vanguardia en una nova forma d'escriure. Marededéu, Marededéu. Qui ha redactat aquest escrit ni sap els caràcters de twitter, ha escrit 144. Res, que no hi ha res a fer, ignorància al poder.
No se si con 144 caracteres se puede expresar una idea, al igual si, pero en ocasiones hace falta argumentar o canalizar el pensamiento con ejemplos. A mi me está bien el SMS para esos menesteres. El Tuitter se ha convertido en arma ofensiva donde la mala educación y el anonimato campan por sus anchas y donde todo está permitido, de tal manera que hasta los políticos le dan credibilidad y hacen sus manifestaciones por ese medio, ahorrándose las conferencias y las preguntas de los periodistas que no son afines a su línea.
ResponEliminaSigo leyendo blogers, y en ellos encuentro poesía, buenas narraciones y pensamientos que me son útiles, todo lo contrario a Tuitter.
Una abraçada
Aqui està la clau del problema: Com bé dius: "Twitter se ha convertido en arma ofensiva donde la mala educación y el anonimato campan por sus anchas y donde todo está permitido, de tal manera que hasta los políticos le dan credibilidad y hacen sus manifestaciones por ese medio, ahorrándose las conferencias y las preguntas de los periodistas que no son afines a su línea" És exactament aixó, el mal ús que s'en fa, sobretot pels polítics.
ResponEliminaMe registré al principio, pero no le encontré la gracia, así que de vez en cuando miro, pero veo que cada vez va a peor y que sigue no siendo lo que busco, cuando quiero distraerme "conversando".No sé lo que ha visto el de Tesla en ese tipo de negocio,ahora parece que después de ver su balance y comprobar la cantidad de "robosts",que no personas ,entran(para hacer bulto),se está echando atrás .Este tipo de negocio,llamado de crecimiento,cotiza en bolsa no por los resultados(beneficios),sino por el crecimiento en cuanto a usuarios,es el caso de Netflix ,Amazon y otros.En todos estos casos, se nota un estancamiento.¿Será que la gente comienza a cansarse de ellos?;normalmente
ResponEliminalos ciclos económicos comienzan con nuevas propuestas de negocio,nuevas oportunidades ante nuevas necesidades de la sociedad.
Tengo entendido que si Musk no se queda Twitter deberá pagar mil millones de dólares, aunque mejor eso quizás que pagar 41 mil millones por comprarlo.
ResponEliminaNo sé, pero normalmente en este tipo de negocios,si hay un fraude o engaño en los datos suministrados a la bolsa donde cotiza,puede no llevarse a cabo sin compensación.Lo que está ocurriendo,es que está afectando a la cotización de Tesla, a las demás acciones de crecimiento y a las criptomonedas,aunque a estas últimas además la subida de tipos de interés. Los mercados son muy susceptibles a este tipo de cosas, muy miedosos, desconfían enseguida.
EliminaDudo que Musk pierda en este asunto; tonto no es, aunque por sus actuaciones lo parezca.
ResponEliminaLeo en la prensa económica(porque me gusta seguir los temas),unos dicen que se ha equivocado, otros que quiere bajar el precio.Lo cierto es que este tío ,todo lo que dice y hace tiene sus consecuencias,tanto en lo social(empleos),como en lo económico(hay gente que tiene sus ahorros en bolsa).Y no me gusta, que un tío individual, que ni es presidente de un estado sea tan importante. Que un error suyo tenga tales consecuencias socio-económicas.
EliminaSi, ya lo leí. Igual si quiere abaratar el costo de la operación, está en un nivel que a nosotros se nos escapa. De todos modos, demasiado poder en un sólo individuo no es bueno.
EliminaEs que es a lo que vamos. ¿ Como leer una entrada de Cornadó en Tuitter? O una tuya, cuando insertas un pensamiento o aforismo? ¿O una explicación de Carlos sobre electrónica o física? ¿Cómo leer un poema de Júlia en un paráfrafo de 144 caracteres?...0 cómo situarse en la historia cuando Rodericus nos cita algo interesante? ¿Dónde sacar esas narraciones cortas del Lluis?
ResponEliminaTuitter está para lo que está, aquí te pillo y aquí te mato, pero poca cosa más. las explicaciones de médicos, astronautas o filósofos en las que argumentan los efectos, los hechos, las situaciones que han pasado y lo que ven según su experiencia, no tiene precio.
Yo me quedo con bloger y sigo leyendo a quien me interesa y a quien creo me da cierta credibilidad, aunque a veces no ponga nada, ni tan siquiera los cite, Hay gente muy válida, y eso es lo que me va de los blogs.
Forma parte de mi día a dia.
Un abrazo a todos
Salut
Es pot enllaçar de twitter al bloc. Júlia I Jo ho fem. A més cada dia publico un aforisme d'en Joan Fuster, un haikú d'en Miquel Martí i Pol. i una gregueria de Ramón Gómez de la Serna, i en els tres casos em sobren caràcters.
EliminaPor algunas respuestas que leo aquí, veo que se comenta sin haber profundizado mucho y también da la impresión de que no se conoce el manejo de la plataforma. Tengo esta segunda cuenta desde 2007. La primera me la hackearon a los dos o tres meses de abrirla. (finales 2006). Es lo que es y sirve para lo que sirve. Sintiendo llevar la contraria, yo no la entiendo como microblogging, aunque lógicamente lo será si el usuario quiere entenderla así. Pero también es un timeline de noticias e incluso hay quien "conversa con otros" con esa plataforma, dando origen a hilos de conversación. Los he visto de semanas de duración. A mi me ha servido, entre otras cosas, para conocer colegas (fotógrafos) del Quinto Pino que probablemente no hubiera conocido de otro modo. En fin, cada cual se caga encima del palo de la jaula que más le gusta. Pio, pio!!
ResponEliminaNoxeus, vaig entrar a twitter a finals de 2006 sis com tu, i en aquells moments ,a idea era de microblogging entes com a difusió de cultura en pocs caràcters, després els usuaris l'han anat adequant a la seva manera, mot allunyat a la idea inicial. Ni millor ni pitjor, simplement diferent. Potser la seva evolució fins al que és actualment és el que ha interessat a Elon Musk a l'hora d'adquirir-lo.
ResponEliminaSALUT.
EliminaTinc bastant clar que el que dona forma al concepte microblog no és la plataforma, sinó la idea del "bloguero" que hi ha darrere. A Tumblr abunden els microblogs que són simplement blogs amb entrades curtes, sense cenyir-se a un numero concret de caràcters. Per cert ja fa un temps que Twitter ha doblat dels 144 als 280 caràcters.
Sobre Elon Musk: Quan mes lluny de Twitter, millor. Ja veurem
EliminaNo fa massa gracia Musk, francament, pero si fa no fa, entre ell i Zuczkerberg poques diferencies hi ha.
Elimina