Setembre comença fort des del punt de vista informatiu. Hi ha dies que us he de reconèixer que a l’hora d’escollir un tema per escriure en aquesta secció em costa de trobar-ne un que no sigui repetitiu o que pugui convidar a fer alguna reflexió conjunta sobre el que passa. En canvi, hi ha dies, com ahir, que en disposo de tants que no sé per on començar.... Així comença l'article d'avui de Jordi Juan, director de la vanguardia. Parla Juan de l'impost del patrimoni, de la rebequeria de Macron amb el MIDcat mentre Brusel·les s'hi posa de costat, i acaba amb una reflexió sobre la situació que es viu en països com l' Iran, on es pot condemnar a mort un ésser humà per ser homosexual. Dues ciutadanes iranianes, la Zahra, de 31 anys, i l’Elham, de 24, han estat acusades de “corrupció” per “promoure” l’homosexualitat i el cristianisme. Des de la instauració de la República Islàmica el 1979, l’homosexualitat es castiga amb la mort a l’ Iran, el país que més dones executa a tot el món. No cal estendre’s gaire més per criticar aquesta autèntica canallada, que no s’aguanta per cap raó religiosa, rebla Jordi Juan.
Però, aixó es una visió des de l'óptica occidental, des de l'Europa dels valors, la mateixa Europa que es posa de perfil quan li arriben milers d'immigrants, molts d'ells que fugen d'aquestes repúbliques medievals, o d'altres països en guerres internes, d'aquestes que no surten mai als mitjans. I aqui és on entra en acció el iustus i l'honestus, que parlava en Cartisano en l'escrit anterior. El que es injust per nosaltres, no ho és a l'Iran, i tampoc ho era aquí no fa tant respecte a la homosexualitat, més o menys l'any en que es va instaurar la república islàmica (1979) al 1970 es va derogar la llei de vagos i maleantes. Ser homosexual a España, entraba dins aquesta llei de represió de vagos y maleantes del franquisme que consideba la homosexualitat i la bisexualitat un delicte i una malaltia. Una llei del 1933 aprobada per la segona república i revisada pel franquisme el 1954. I aquest és el problema de l'Islam, que van cent anys per darrere d'Europa i els "seus valors". Uns valors més que discutibles, encara que millors que els de l'Islam, tot sigui dit.
El problema de Irán o la otra cara de la moneda que en este caso sería Israel es su gobierno.
ResponElimina¿Qué sistema de gobierno tienen estos países y países limítrofes a los citados?: Teocracia.
Dicho esto empecemos: ¿Cómo pueden hacer valer unas religiones de libro (fe) escritas hace 1400 años (Corán) ó 2500 (Torá) , en una época donde el hombre ha puesto maquinaria en Marte?.
El problema de estas religiones es que no admiten que se puede seguir en la fe sin necesidad de seguir el Libro Sagrado. En esto, los cristianos de todas las ramas, especialmente los católicos, hemos evolucionado más que ninguna otra religión. El Concilio Vaticano II fue la gran apertura al mundo, y este papa es de lo más aperturista.
PD: Ayer era el aniversario de la muerte de Teresa de Calcuta. Vinieron a Sant Agustí, a una misa a las 6´30 de la tarde, desde los del Opus (Gaspar y Cia), hasta una representación numerosa de Can Brians que se sentaron a su libre albedrío en los bancos. Eso fue una demostración de buena fe.
Me consta que ninguno aprovechó su libertad condicionada para no volver a su "casa"
Salut
Si no vaig errat, l'ISLAM apareix 500 anys després de la mort de Crist. I aquest retard és nota.
ResponEliminaParles de l'aniversari de Teresa de CALCUTA, que bonic que hi anès tota aquesta gent tan diversa. Per cert, avui m'ha trucat la Tieta Teresa; el dia 17 estic convidat a anar a Vic a la celebració dels 75 anys de monja de la tieta; noces de platí em sembla es diu. Amb el meu germà hi anirem, faltaria més.
Algo más, seiscientos y pico.
EliminaVa ser hi una passada, de veritat, FRANCESC. Un munt de gent de tots els colors i graus de la societat.
ResponEliminaNo vas equivocat. El Coran es va acabar de escriure als 640/650 dC, i es nota moltíssim. Són aquest els anys que portan de retard.
Molt bé per la tieta ¡¡¡ Teniu que anar hi , i tant que si.
Una abraçada
En té 96. Oi tant que hi anirem.
EliminaNo voy a largaros ninguna catilinaria más sobre las religiones. Lo bueno del caso, es que en ninguna parte del Corán se condena a muerte a los homosexuales.
ResponEliminaNi tampoco dice que las mujeres tengan que taparse de pies a cabeza, tan solo habla de vestir con recato.
Toda esta basura proviene de los que interpretan el Corán según sus intereses o caprichos, y hasta hace pocos años, la mayor parte de la población musulmana de Africa y Asia eran analfabetos.
O sea, no podían verificar si el Ulema o Ayatolá de turno era fiel al teto del Corán.
Y ahora, no se atreven a contradecirlos.
Y si, como sociedades están seiscientos años por detrás de Occidente, en plena edad media.
Tienen que llegar a algo parecido a lo que fue la Reforma en Europa, y esperemos que sea para dejar de lado el radicalismo, y explorar el lado místico, como los sufíes.
M'he llegir l'Alcorà sencer, per cert la Biblia és més distreta, i si, de les dones parla de vestir amb decòrum i prou. Però no cal anarf gaire lluiny, quan jo era petit amn la moto amb sidecar varen anar els pares a Girona, el poble no el rercordo, pero a lamare no la varen deixar entrar a l'esglesia perque anava sense mánigues i tampoc portaba la mantellina.
ResponEliminaVale, no entrabas en la iglesia. Pero nadie te detenía o te lapidaba por mostrar la cabeza al descubierto en público.
ResponEliminaOtro día explicaré el origen de la obligación del velo para las musulmanas, y no es muy "sanctus" que digamos, más bien una muestra de salvajismo.
explica, explica....
EliminaCreo que no es buena cosa, atribuir al Islam los males que en realidad son consecuencia de regímenes teocráticos (política, al fin y al cabo). Lo que hacen es "usar" las leyes coránicas, tergiversándolas, manipulándolas y apañándolas a sus intereses. Dice bien el que afirma que llevan un retraso. Efectivamente, ellos están en el punto evolutivo en el que estaban los países cristianos en la época medieval: persecución del infiel a sangre y fuego, cruzadas, inquisición y conversión por la espada.
ResponEliminaEn aquellos tiempos no fuimos precisamente "madres teresas de calcuta"
Per aixó dic que l'islam el problema el té en que porta cinc-cents o sis-cents anys de retard amb el cristianisme. El que passa és que els costa més d'evolucionar.
ResponEliminaEfectivament, mira, el 30 de Juliol de 2022 va començar l'any nou musulmà, l'any 1444 de l'era de l'Hègira.
Elimina