Un total de 80 persones sense llar -60 homes i 20 dones-, amb una mitjana d'edat de només 55 anys, han mort en els dotze últims mesos a Barcelona, ​​16 al carrer, on es veien obligades a pernoctar per no poder disposar d'un allotjament, fet que suposa una mort cada cinc dies.

La Fundació Arrels, que es dedica a ajudar les persones que viuen al carrer, organitzarà, juntament amb altres entitats, dimecres que ve un acte d'homenatge a les vuitanta persones sense llar mortes a Barcelona l'últim any. L'acte, que portarà per lema 'Batecs de llum', se celebrarà a la plaça Nova, davant de la catedral de Barcelona, ​​"per recordar les persones sense llar que ens han deixat durant l'últim any", han assenyalat fonts de la fundació.

Recordaran, entre altres víctimes, Isabela, que dormia en un traster sense llum; a Mohammad, a qui li agradava el barri de la Barceloneta; a Ferran, que freqüentava les biblioteques públiques de la ciutat perquè li agradava llegir; a Assad, que dormia en caixers automàtics; ia Ilias, que va morir al carrer una nit als sis mesos d?arribar a Barcelona des del seu país.

La fundació Arrels ha recordat que des de l'any 2016 han conegut la mort de més de 400 persones sense llar a Barcelona, ​​la majoria acompanyades per entitats socials i els serveis municipals de la ciutat, fet que suposa la mort d'una persona sense llar cada sis de mitjana, encara que en els dotze últims mesos n'han mort una cada cinc dies. La mitjana d'edat dels morts sense llar en els dotze últims mesos a la ciutat era de 55 anys, és a dir uns 27 menys que la mitjana d'esperança de vida de la resta de barcelonins.

"No ens cansem d'insistir-hi: haver de viure al carrer escurça els anys de vida", han recalcat els responsables de la fundació Arrels, que, per visibilitzar les persones sense llar mortes a la ciutat, està col·locant aquests dies més de 400 plaques de record als diferents barris, parcs i carrers on vivien o freqüentaven aquestes persones. Per col·locar aquestes plaques, la fundació compta amb lajuda de més de 300 joves vinculats a una desena de centres educatius de la ciutat.

"Volem denunciar aquestes morts invisibles, canviar la mirada, recordar que haver de viure al carrer no és una cosa normal i evidenciar que necessitem accions polítiques perquè ningú no perdi casa seva", han explicat els impulsors de la iniciativa. - lavanguardia.com.