La ciutat de Nova York va presentar aquest dimecres una denúncia formal contra cinc de les xarxes socials més importants -TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat i YouTube- per "encoratjar una crisi de salut mental entre els menors a tota la nació". La denúncia -formalitzada davant el Tribunal Suprem de Califòrnia, estat on tenen la seu la majoria d'empreses tecnològiques- ha estat presentada avui per l'alcalde Eric Adams i ha estat plantejada conjuntament per l'Alcaldia, el Departament d'Educació i el Departament de Salut. Nova York -va dir l'alcalde- gasta 100 milions de dòlars a l'any en programes de tractament de salut mental de la joventut: “La nostra ciutat es va construir sobre la innovació i la tecnologia, però moltes xarxes socials posen en perill la salut mental dels nens , promouen addiccions i animen comportaments insans", va explicar.
"Avui estem actuant en nom de milions de novaiorquesos perquè aquestes companyies rendeixin comptes pel seu paper en aquesta crisi (...) La denúncia i el pla d'acció són part d'una acció més vasta que afectarà les vides dels nostres joves, la nostra ciutat i la nostra societat en els propers anys", va expressar l'alcalde.
"No ens podem quedar mirant i deixar que les grans tecnològiques monetitzin la intimitat dels nostres fills", va subratllar llavors l'alcalde, que es va recolzar en un informe del Departament de Salut Mental que deia que un 77 % dels alumnes de secundària passen tres hores o més al dia davant duna pantalla en el seu temps de lleure.
La denúncia plantejada descriu alguna de les tàctiques de les xarxes socials, com "l'ús d'algorismes per mantenir els usuaris connectats i animar una utilització compulsiva", el disseny de mecanismes similars als jocs en el disseny d'aplicacions i l'abús de la "reciprocitat" o fer sentir a l'usuari la necessitat d'interactuar amb l'aplicació.
Nova York és la primera gran ciutat a plantejar una denúncia contra cinc grans tecnològiques -algunes compten entre les reines de Wall Street-, però a Nova York la van precedir 41 estats que van denunciar Meta (propietària de Facebook i Instagram) per les mateixes raons el mes d'octubre passat. Des de Catalunya la iniciativa ha estat aplaudida per Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona: "Celebro la iniciativa i espero que es generalitzi", ha afirmat a les xarxes socials. Però mentre Nova York no dorm ni s'adorm, la resta de capitals mundials estan als llimbs com si la cosa no anés amb ells.
Se ha llegado tarde.
ResponEliminaLa prueba del algodón: Ya no nos ponemos reloj, lo consultamos con el móvil...
¿y a qué cuando miramos la hora no nos acordamos y al cabo de medio minuto volvemos abrir el móvil y lo volvemos a consultar?
A mi no em miris, jo, el mòbil només el faig servir per escoltar la ràdio quan vaig a caminar. Pero el personal en general hi està molt enganxat.
EliminaAunque es cierto que para algunos llegarán tarde todas estas iniciativas, que como toda demanda además tiene un afán último recaudatorio poniendo el ojo en futuras indemnizaciones, es bueno que se conciencie desde ya!, del pernicioso efecto que tiene en todos, pero sobre todo entre los más jóvenes el uso compulsivo de redes, es algo parecido a lo que ocurrió con el tabaco, antes se consumía sin ser conscientes de su efecto cancerígeno, ahora quien lo consume, ya sabe a lo que es expone. Bien hecho!
ResponEliminaAbrazo fuerte!!
Cierto, el tabaco es un buen ejemplo, pero con los teléfonos es más difícil, sobre todo porque los padres son los primeros que están enganchados.
Elimina¡Un abrazo!
Qué peliculón Mientras Nueva York duerme, imparable ritmo y buena trama. Me la has recordado.
ResponEliminaTambién está la novela Mientras la Ciudad duerme de Frank Yerby. En la de Nueva York, me parece que salia Dana Andrews.
EliminaTengo mis dudas sobre el que Nueva York consiga algo. Especialmente lo dudo en relación con las compañías americanas (Google, el grupo Meta y Snapchat). Quizás con TikTok que es china. Tampoco creo que el problema sean los móviles. Si no hubiera móvil o se prohibiera, esas compañías seguramente sacarían un dispositivo exclusivo para sus aplicaciones, del mismo modo que antiguamente estaban los Ipods para escuchar música. El problema está en legislar adecuadamente, pero estamos viendo que no hay manera.
ResponEliminaJo també tinc dubtes de què se'n surti, clar que la demanda l'ha presentat a Califòrnia on hi ha les seus d'aquestes empreses, llevat de tik tok que té la seu a la Xina, i allí li diran al senyor Alcalde que 'naranjas de la China'.
EliminaAh! resolt el tema del correu que té enviat.
M'has de disculpar que no he pogut adonar-me del correu fins ara fa un moment. Ahir vaig ser fora de casa tot el dia. Fins i tot aquest comentari anterior el vaig escriure des del mòbil. Aquesta plantilla està quedant molt bé, però si us plau, treu aquesta merda del «rates fals» al peu dels posts. Fa mal d'ulls al lloc d'un tio seriós com tu.
EliminaNi me n'havia adonat, ja veuré com ho puc treure. Gràcies.
EliminaPanell de Blogger/Personalitzar (botó taronja)/Avançat/Theme options/Fake post rating /(posar un 0)
EliminaGràcies, ho he esborrat directament de la plantilla.
Eliminafantàstic 👏👏👏
Eliminahttps://youtu.be/WNbW2MOJxcY?si=i8EEWUctRmVi2f5C
Elimina