Segons l'avantprojecte de llei que ahir va acabar el tràmit d'audiència i informació pública, i que es pot llegir aquí, l'objectiu és incentivar l'arribada de nous inversors, "afavorint la generació d'ocupació, la creació de noves empreses i el creixement de les que ja operen", reforçant així la Comunitat "com a centre d'atracció d'inversions, empreses i talent". Cal precisar que les noves deduccions no beneficiaran els que inverteixin en immobiliari, però sí aquells que ho facin en empreses estrangeres i sense cap mena de relació amb Espanya, almenys sobre la base de l'esborrany esmentat.
"La idea és atraure noves inversions i que vinguin gent de fora", va assegurar la consellera d'Economia, Hisenda i Ocupació de la CAM, Rocío Albert López-Ibor, especificant que la inversió s'havia de fer "en valors, deute públic o accions d'empreses" ja creades o que es creïn, però no hi ha la possibilitat per a immobles".
Un altre dels requisits imprescindibles per beneficiar-se de la deducció és mantenir la inversió durant sis anys, i no haver residit a Madrid durant els cinc anys anteriors a la nova mudança a la capital -per la qual cosa també es podran beneficiar espanyols que arribin de fora del país -. Si es compleixen les condicions, el contribuent es pot aplicar la deducció l'any en què faci la inversió i durant els cinc següents. No es preveu, de moment, establir un import mínim dinversió per poder ser beneficiari.
El Govern d'Ayuso ja va intentar tirar endavant la deducció la legislatura passada, però Vox s'hi va oposar. Aquesta vegada, la majoria absoluta del Partit Popular li permetrà aprovar la llei sense impediments. Però primer l'haurà de portar al Consell de Govern, cosa que tindrà lloc les properes setmanes, i després iniciarà la tramitació parlamentària a l'Assemblea. No és clar, per tant, quan entrarà en vigor, segons fonts de la Conselleria d'Economia, però en qualsevol cas la llei s'aprovarà amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'aquest any.
La mesura permetrà que alguns contribuents deixin de pagar íntegrament l'IRPF autonòmic, si inverteixen el necessari per fer-ho. Avui dia, la quota regional de l'impost és del 20,5% si es perceben més de 57.000 euros anuals. Però encara haurien de pagar la part estatal de l'impost, els tipus del qual varien depenent de la renda del declarant. En el cas del futbolista del París Saint-Germain Kylian Mbappé, si finalment el Reial Madrid decidís comptar amb ell per a la temporada que ve, depenent de les seves noves inversions podria pagar tan sols el tipus estatal del 24,5%, el que s'aplica a els qui guanyen més de 300.000 euros anuals.
Abaixar la pressió fiscal per augmentar la recaptació. "La Comunitat de Madrid, en l'àmbit de les seves competències, aplica des de fa dues dècades una política fiscal i tributària que rebaixa la pressió fiscal sobre els contribuents", defensa l'avantprojecte de llei en la primera frase. El Govern regional afirma que aquesta política "genera més desenvolupament i riquesa" i que és compatible amb el compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària". "En un context de forta competitivitat internacional és important mantenir una posició protagonista en la captació d'aquests fluxos monetaris i generar incentius per seguir canalitzant inversions que impactin positivament a la Comunitat de Madrid”.
Tot i això, en un informe recent l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha calculat que les últimes rebaixes de l'IRPF de les regions del PP faran que recaptin més de 2.000 milions menys, i no més, en els pròxims quatre anys. En conjunt, l'organisme estima que les “rebaixes fiscals permanents” provocaran una minva recaptatòria d'una dècima del producte interior brut (PIB), malgrat que aquestes regions insisteixen que rebaixar els impostos augmenta la recaptació. Però això a Díaz Ayuso l'importa un rave. Madrid is different, i ella ho sap, però funciona.
14 Comentaris
Por eso abogo por el federalismo, Francesc.
ResponEliminaCada región, cada autonomía, con su PIB.
Gobierno central se enmarca con Sanidad, Gestión Pensiones, Educación y Ejército.
Y a partir de aquí a producir, a rebajar, aumentar o lo que se quiera.
Verías como nos íbamos a espabilar.
Em sembla que no ho veure'm, Pascual Maragall n'era un gran defensor, però ni els del seu propi partit compartien les seves aspiracions,
ResponEliminaSi senyor...si senyor..és per això que m'agradava Pasqual.
EliminaAixò és el verdader partit socialista, el federalista...
Quizás todos debieran seguir este ejemplo y gastar menos. Hay que respetar y mucho el trabajo de los ciudadanos. Eso de meter la mano en el bolsillo debiera ser el último recurso de cualquier gobierno, el dinero en la mano del ciudadano.
ResponEliminaAntes de subir cualquier tasa, impuesto o demás saqueo debiera estudiarse recortar cualquier gasto prescindible y cuando un ciudadano invierte en una empresa está generando riqueza, los gobiernos solo generan gastos, como se puede observar, en algunos casos para comprar votos, como eso de regalar entradas para el cine a gente como Amancio Ortega o Juan Roig, a los que no les hace ninguna falta que les compremos entradas al cine.
Un saludo.
No entiendo que tiene que ver tu comentario con el escrito de la Ley Mbappé. Es un caso de dumping fiscal de manual.
ResponEliminaSaludos.
No es dumping fiscal, cualquier comunidad autónoma puede hacerlo. Aqui los unicos y fragantes casos de dumping fiscal son el navarro y vasco, de los que nunca se habla y que lastran económicamente al resto de comunidades autónomas. Ya sabes como funcionan estos fueron fruto de las guerras carlistas y que debieran ser eliminados.
EliminaUn saludo
Disiento, es dumping fiscal de manual.
ResponEliminahttps://www.eldiario.es/madrid/aguirre-ayuso-20-anos-dumping-fiscal-madrid-costa-servicios-publicos_1_8989680.html
ResponEliminaEs otra forma de ver el asunto,de la parte comunitaria,realizar una bonificacion si compran Deuda de la Comunidad,que en principio tiene menos interés para los inversionistas,que por ejemplo comprar Deuda Alemana.Es un incentivo fiscal,como hay otros,estatales o de cada comunidad?Tú vas a tu bróker y le dices que quieres comprar un millón de euros en Deuda de la Comunidad de Madrid(de Ayuso,je,je), te dirá que es mejor la alemana,pero tú le dices que te conviene más la de Ayuso,porque te degravara porque vas a jugar en el Madriz y vivir en los madriles. Cada uno hace lo que le conviene.
ResponEliminaSaludos
Por cierto, Mbappé aún no ha fichado por el Madrid, un fichaje que no sé hasta que punto le interesa a Florentino, teniendo a Vinicius y Rodrigo y ahora a Arda y Brahim.
EliminaSaludos.
Dicen que vendría gratis, por el amor al club, así cualquiera ficha. No sé no me creo nada del asunto de este jugador.
ResponEliminaSaludos
Supongo que se refiere a que como en junio acaba su contrato con el PSG, no hay que pagar traspaso.
EliminaSaludos.
Me parece que lo que siembran los independentistas de Madriz es demagogia pura y de sostenerese en el burro. Como recauden, esa y otras comunidades menos, verás cómo nos toca luego pagar a los demás y a mayores.
ResponEliminaEs que recaudan menos, segun el diario punto.es
Eliminahttps://www.eldiario.es/madrid/aguirre-ayuso-20-anos-dumping-fiscal-madrid-costa-servicios-publicos_1_8989680.html