La líderesa de Ciutadans Inés Arrimadas, va indicar ahir que el candidat de JxC Quim Torra, «representa el passat» a l'Europa del segle XXI amb el seu discurs «identitari i excloent», que defensa la «xenofòbia», i va alertar que no pretén «recuperar» la institucions catalanes, sinó «carregar-se-les» amb el seu anunci de crear el «consell de la república», l'«assemblea d'electes» i amb la seva insistència que el president «legítim» és Carles Puigdemont, un «fugat de la justícia» després de donar un «cop d'Estat». «Vostè no serà president de tots ni aconseguirà la independència», va replicar.
O sigui, que la lideresa de Ciutadans no ha entés res, i demostra la seva ignorància quan diu: Vostè no serà president de tots, clar que no, ningú és el President de tots, o és que ho és M.Rajoy, o encarta més difícil, ho seria Arrimadas si fos Presidenta de la Generalitat. No nomès no seria la Presidenta de tots els catalans sinó que es carregaria les institucions, l'escola, els mossos i més, perquè ella és el revers de la moneda de Torra: identitaria i excloent, xenöfoba, sectaria i supremacista espanyola. I entre ella que no ha entès res i l'altre que va de bastaix de Puigdemont, la cosa pinta molt malament. No és ja que siguin ambdós polítics de vol gallinaci, és que ni tan sols fan política de campanar.

En un altre ordre de coses, interesant article D'Antoni Bassas a l'Ara:


"Quan algú els digui que està cansat de debat identitari, li poden contestar que a tots els estats del món el debat és identitari"