Inés Arrimadas, Xabier Albiol, Miquel Iceta i Xabier Domènech podria haver quedat per sortir junts d'excursió a seguir buscant més tuits i més articles del ja President per continuar flagel·lant-se i esquinçant-se les vestidures fins que hi hagi decisions governatives a respondre.
Mariano Rajoy es cita amb Pedro Sánchez per retratar-se com a president, dedicar-li una hora de sessió en mode terapeuta i deixar-li que doni una roda de premsa per veure si guanya a Albert Rivera en un duel d'epítets contra el nou President.
Per si no ha quedat prou clar que ni s'immuta pels sondejos ni per la monumental pressió mediàtica, el president cita el líder de Cs dijous amb l'excusa d'un viatge oficial a Bulgària al mig. És com en els casaments, hi ha la taula dels grans i després la taula dels nens, que sempre és més petita, sol estar en una cantonada i només mengen el menú infantil.
Quim Torra es desplaça a Berlín per fer-se una foto com a President amb Carles Puigdemont i dedicar-li unes hores i una roda de premsa en pla escapada romàntica i per mostrar que no l'oblida. És la tercera vegada en tres dies que Carles Puigdemont sent la necessitat de comparèixer en públic per deixar clar que mana ell. Si no és un atac d'ansietat, se li assembla bastant. Mentrestant, a Catalunya, Inés Arrimadas, Xabier Albiol, Miquel Iceta i Xabier Domènech podrien haver quedat per sortir junts d'excursió a seguir buscant més tuits i més articles del ja President per continuar flagel·lant i esquinçant-se les vestidures fins que hi hagi decisions governatives per respondre.
Els documentalistes de National Geographic farien meravelles amb semblant material. Tan gran exuberància de festeigs, danses d'aparellament, desafiaments gestuals, amenaces, floretes i 'postureos' donen per a un serial complet sobre el regne animal de la política, ritus de caça, aparellament i disputa pel poder i el lideratge del ramat.
Està bé. Cal prendre aquesta fase amb paciència i no fer-li gaire cas perquè la transcendència i rellevància de tot el que veiem i escoltem no sol passar dels cinc minuts següents. Com en tota activitat social, animal o humana, els ritus tenen la seva importància i convé respectar perquè generen estabilitat, confiança i senyals perquè la resta del ramat o de la tribu sàpiga què està passant, a qui no es pot festejar i a qui hi de demanar permís per sortir a caçar.
Però no pot durar sempre, ni serveixen per ordenar i molt menys gestionar la vida o la presa de decisions del grup. En algun moment cal passar dels rituals i seguicis als fets. Ja hi havia un govern a Espanya i ara ja hi ha un Govern efectiu a Catalunya, governin. antón losada - eldiario.es.
Governin, si! però pensin que tota decisió presa que no agradi a M.Rajoy, comportarà l'aplicació de nou del  155, precisament per part d'aquells que es passen la llei pel folre, transgredint-la constantment, i per què no dir-ho, impunement amb la connivència judicial. Per tant Quim Torra nomès té dues opcions,  rendició o revolta i jo, francament, de moment optaria per la rendició.