No crec que el director de la Vanguardia Jordi Juan sigui molt proColau, per tant el seu article d'avui és pot considerar en principi "objectiu", de fet palesa algunes informacions que ja s'havien donat sobre inversions tecnológiques a Barcelona i la seva àrea d'ìnfluencia. Com diria Jan Laporta "No estamos tan mal".
"Fa anys que Catalunya està instal·lada en una crisi política que no acaba de solucionar-se encara que als més optimistes ens agrada destacar que estem millor que fa uns quants anys. Tot i això, al marge de tot el soroll que provoca aquesta tensió contínua, Barcelona i la seva àrea d’influència continuen tenint una gran capacitat d’exercir d’ imant per atreure inversions de l’exterior. Aquesta setmana ha estat pròdiga en notícies positives en l’àmbit econòmic i, contra aquells que ens titllen de malastrucs, val la pena recuperar-les per concloure amb la famosa falca que “no estem tan malament”.
Dijous es va inaugurar un centre tecnològic especialitzat en salut i ciències de la vida, el Pier 07, que pretén ser un gran hub per a start- ups, inversors i altres agents del sector. La competitivitat i qualitat dels grans centres d’investigació sanitària existents a Barcelona és la base sobre la qual se sustenta aquest projecte. El més difícil ja s’ha fet i ara es tracta d’aprofitar aquest ecosistema madur per créixer encara més.
Aquell mateix dia s’assegurava la viabilitat del Parc Científic de Barcelona, que, malgrat la seva història d’èxit, arrossegava un greu problema de finançament que va estar a punt de fer-lo embarrancar. El Parc ha aconseguit un acord amb el Ministeri de Ciència i Innovació per refinançar el seu deute històric després d’obtenir beneficis l’any passat. I podríem continuar amb el nou centre de microscòpia del sincrotró Alba, inaugurat ahir, que serà un dels vuit –l’únic a Espanya– d’una xarxa científica europea. O l’informe que va presentar dimarts el Mobile World Capital, en vigílies del seu congrés, que assenyalava que Barcelona havia aconseguit atreure els últims anys fins a 96 centres tecnològics de multinacionals estrangeres del nivell de Microsoft, Google, Intel o Pepsico.
Des d’aquesta mateixa secció hem destacat el dinamisme d’altres capitals com Madrid, València o Màlaga, quan tocava. Per això, ara val la pena remarcar els fruits que es produeixen a Barcelona quan la iniciativa privada i la pública s’uneixen en projectes comuns. I poder dir, com va expressar ahir el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, que “l’horitzó que s’obre és esplèndid”.
!!!! ENHORABUEEENAAAA !!!! Es fantástico leer q "el horizonte q se abre es expléndido" ...se siente como q por fin entra la luz del sol ...q últimamente parece q no hemos vuelto vampiros con tanta oscuridad ; )
ResponEliminaMuchos besos y buen finde Francesc!
Es que uno està ya un poco harto de noticias negativas, y siempre culpando a Ada Colau o al procés de todos los males, pero Barcelona como la Habana, sigue viva, eternamente viva. Y aquí hay playa!
ResponEliminaBuen fin de semana.
Eso, eso, como diría Jan Laporta: Antes estábamos al borde del abismo, !hoy hemos dado un paso al frente¡
ResponEliminaSalut ¡
com deia Marx,Groucho: Yo me he esforzado para llegar de la nada a la pobreza extrema.
EliminaBueno, seamos conscientes de que los polos de investigación siempre atraen nuevas empresas, porque la proximidad entre ellas permite osmosis de conocimientos y hasta de personal.
ResponEliminaBarcelona dispone de infraestructuras que la conectan con el resto del mundo ( a pesar de algunos nacionalistas de campanario y trabuco y algunos pseudo ecologistas de salón apoltronados ), un buen clima, y un nivel de vida atractivo.
Si, algunas cosas funcionan, A PESAR DE nacionalismos que quieren rebajar el peso de la ciudad, no vaya a ser que nos hagamos cosmopolitas y olvidemos las sagradas raíces nacionales catalanas, y de un ayuntamiento que en nombre del ecologismo y la sostenibilidad está cometiendo errores garrafales que aún provocan mas contaminación y suciedad en la ciudad, aparte del lógico cabreo generalizado de la ciudadanía.
Y la nave va. . .
L'ajuntament no ho fa tan malament com es diu, té el reconeixement internacional per la seva política de pacificació del carrer, juntament amb Paris, clar que el lobby de l'automobil està que trina i va a mata degolla, pero es una batalla perduda, al cotxe com el concepte actual li queden 10/12 anys.
EliminaCuando se verifiquen las tasas de contaminación hablaremos, Francesc. Estos son el bombero pirómano.
Eliminajajaja y tanto q sí, se pongan como se pongan, en Madrid no tienen playa : )
ResponEliminaUi si!! Mira, ja n'hi han que proposen canviar el nom de la city. Ara es diria HUBCELONA
ResponElimina😋
Potser ja ho és.
ResponElimina