ADÉU A LES SETRILLERES


A partir d'ara, ni els bars ni els restaurants podran utilitzar les setrilleres, segons una normativa de la CE que també obliga a etiquetar més bé l'oli perquè el consumidor estigui ben informat. La normativa no deixa de ser curiosa i obre molts interrogants. 
Aquesta mesura afectarà també a la curta o a llarga al vi de la casa que et posen en una gerra o a vegades en porró. Suposo que aquesta mesura afectarà tambè al  vinagre, que si de vi, de módena o de ves tu a saber què, que n'hi ha de moltes maneres. I la sal i el sucre, es veuran afectats?. No se quan em posen el sucre de qui és el que hi ha dins, si és sucre de 'Azucarera Española', o d'Andorra, molt més barat però que endolceix menys. I la sal? és Costa, és marina, és iodada. Als restaurants de menjar ràpid ja et donen les mini dosi d'oli, sal o sucre, encara que tampoc saps de qui és, i, que voleu que us digui, però això és una estocada mortal als fabricants de setrilleres, a banda que se'm fa difícil acceptar la desaparició d'un estri tan clàssic com les setrilleres de tota la vida. 
Tampoc es pot garantir que l'oli que hi hagi d'ins una ampolleta monodosi sigui el de la marca de l'ampolleta, prou en saben els de les discoteques d'omplir envasos irreomplibles canviant l'alcohol original pel de garrafa.
I Rafael Marquina i el seu afamat disseny de setrillera de fa 50 anys?. 

Tot plegat sembla no ser gran cosa més que el desori de quatre enzes avorrits de Brussel·les, possiblement els mateixos que varen perpetrar la cosa aquesta de la ISO-2000, que ja deia Dilbert que és el número de cerveses Heineken que es varen prendre en una nit i així els hi va sortir l'engendre.

12 Comentaris

  1. Lluís Bosch

    Quan haguem fet net a casa ens haurem d'ocupar d'aquests milers de polítics i buròcrates europeus, sens dubte.

    Reply Delete 13 de febrer, 2013
  2. Tot Barcelona

    son gilipuertas ¡¡¡

    Reply Delete 13 de febrer, 2013
  3. miquel

    Tot una collonada, Francesc. I no cal reomplir. Per exemple: Quants fabricants de vermut hi ha a Catalunya? Dos, tres? Com fan el vermut tots els altres venedors que escriuen la seua marca a les ampolles? Un bon tema per als periodistes gastronòmics, si és que a algú li interessa.

    I el tema de l'oli d'oliva és inacabable. Desafio qui vulgui que m'encerti en una cata "a cegues" no la marca, sinó simplement si és oli verge o extraverge. Després, esclar, hi ha allò dels gustos de cadascú.

    Per cert, jo diria que en els bons, bons, restaurants treure l'oli a taula és una vulgaritat, els plats han d'estar perfectament preparats, arrodonits des de la cuina.

    Reply Delete 14 de febrer, 2013
  4. Júlia

    Jo crec que cada dia pensen quina ximpleria ens etzibaran avui

    Reply Delete 14 de febrer, 2013
  5. Francesc Puigcarbó

    Lluís, se'ns està girant molta feina.

    Reply Delete 14 de febrer, 2013
Més recent Anterior