El Tribunal Suprem ha dictat una curiosa sentencia 2.0, ho expliquen a el periódico. La sentencia obliga al president d'Ausbanc, Luis Pineda, a publicar a Twitter durant 30 dies la sentència de l'Audiència Provincial de Sevilla que el va condemnar per intromissió il·legítima en el dret a l'honor del portaveu de Facua, Rubén Sánchez.
Pineda està en presó incondicional des del mes d'abril passat per la seva suposada implicació en la trama d'extorsió a bancs i empreses que investiga el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. La Sala Civil de l'alt tribunal no ha admès el recurs de cassació presentat per Pineda contra la decisió adoptada el 8 de setembre del 2015 pel jutjat sevillà. D'aquesta manera, ratifica aquesta sentència de primera instància que fixava: "Publicar la decisió de la sentència a través del compte de Twitter del demandat, mitjançant la transcripció de la sentència en un tuit usant una eina creada amb aquesta finalitat per augmentar el nombre de caràcters permesos", ha informat Facua.
A més, seguint la petició de Sánchez, l'Audiència de Sevilla ha ordenat a Pineda publicar a Twitter aquesta sentència durant 30 dies en l'horari de matí (de 9.00 a 14.00 hores) o tarda (de 17.00 a 22.00 hores)". Per una altra banda, Pineda haurà d'indemnitzar Sánchez amb 4.000 euros i esborrar els 57 tuits objecte de la demanda.
Segons explica la sentència del Suprem, el president d'Ausbanc va qualificar Sánchez, a través de la xarxa social, de "gamberro", "imbècil" i "corrupte" i el va acusar d'emetre factures falses a càrrec de desocupats andalusos. Pineda al·legava en el seu escrit de recusació que les seves expressions estan emparades per la llibertat d'expressió i informació i que, per tant, no són "insultants, ni vexatòries".
A tots els que es queixen de la lentitud i antiguitat rancia de la justicia, els hauria d'agradar aquesta decisió per original i actual, molt més que l'escaduser C.C.O.O. d'Urdaci a Televisió espanyola.
Creo que ser'a el principio de un gran cambio en la Justicia.
ResponEliminaMe gusta
esperem-ho, és la justicia 2.0, esperem que més ràpida que l'anterior del segle XIX
Elimina