A vegades, cal no oblidar i recordar fets lamentables ocorreguts en un passat recent. L'exlíder d'IU considera que la referència de Pablo Iglesias a la calç viva que va fer en el més de març és "una dada històrica, amb rigor i certa" a la qual només li va sobrar un punt d'acritud. Més que res Anguita posa a González al seu lloc en la història, ara que l'ex-president va aprofundint en la histèria paranoico conspirativa.

La referència de Pablo Iglesias a Felipe González dient que tenia "el passat tacat de calç viva" va marcar la línia blanca del debat d'Investidura. L'expresident del Govern va decidir respondre-li, en l'enèsim capítol de l'enemistat íntima, citant un altre arxienemic. "Jo sé que és bon deixeble d'Anguita, però em sembla que està molt sobrecarregat, s'hauria d'asserenar una miqueta". I, malgrat que Susana Díaz exigia al líder de Podem una rectificació, González va dir que no necessitava que li demanés perdó. "Que el perdoni Déu o Anguita". "Que la història el perdoni a ell", va respondre l'excoordinador general d'Izquierda Unida, que va defensar que tot el que va dir Iglesias era cert.

"Els motius de tensió en la meva època amb el PSOE van ser per temes en els quals els tribunals van acabar donant-me la raó, perquè Felipe va ser el responsable màxim dels GAL, per tant també li competeix el de la calç viva. Ho diré sense estridències, sense la duresa de don Pablo Iglesias: acabar alguns ministres a la presó, la corrupció, els fons reservats això està aquí ... sense acritud ", va dir Anguita en una entrevista a Cuatro, recorrent al cable de González.

Protagonista de sonadísimes topades amb González, considera que aquest xoc entre Iglesias i Sánchez no ha de ser impediment per a l'acord. "Però a veure que estem en un debat parlamentari, que sembla que vulguin un debat d'insulina. S'ha donat una dada històrica, amb rigor, i cert que calia fer-ho amb menys acritud, però bé". I, per rematar, ha recordat que l'estratègia de dir que Podem està fent la pinça amb el PP ja la va usar González contra Anguita i Aznar. "L'invent de la pinça ni Goebbels, ministre de propaganda nazi, ho hagués fet millor perquè es basa en un esquema molt senzill falsejant dades".

Deia l'altre dia Felipe González des de Xile: encara que alguns ho creguin jo no sóc Déu, cert, Déu no s'escriu amb 'X'.