S'està soscavant l'Estat de Dret i els fonaments de la democràcia. De poc ens serveix conservar tres províncies si perdem les bases que ens converteixen en una democràcia avançada
Pobre Espanya, qui et defensarà dels teus defensors?
Elisa Beni - eldiario.es
Espanya està a 8 dècimes de estimbar-se cap al gran grup de democràcies imperfectes. Les dades sobre la nostra qualitat democràtica lluïde per Felipe VI a Davos s'han desplomat a causa de la reacció i tractament donat a la crisi catalana. No val desprestigiar el missatger -The Economist Intelligence Unit- perquè com s'ha dit, fins i tot al Rei li semblava molt equànime quan la nostra nota molava. Quan encara governaven els socialistes a 2008 la nostra qualitat democràtica era de 8,48 punts, molt a prop de l'alemanya. Això és el que realment ens importa a molts dels que clamem contra els inacceptables maneres i maneres que estan soscavant l'Estat de Dret i els fonaments de la democràcia. De poc ens serveix conservar tres províncies si perdem les bases que ens converteixen en una democràcia avançada. Almenys així m'ho sembla.
És absolutament impossible tenir la més mínima sensibilitat sobre com ha de funcionar realment el sistema i no acabar amb arítmies a cada moment. És igual, perquè mentre la merda rellisqui pel pendent adequat hi ha possibilistes, benpensants, ignorants i malvats aplaudint sense voler entendre que ens inundarà a tots.
Com llegir al matí que una diputada del PP considera que la presó preventiva ha servit com a amenaça i com a mètode polític per silenciar qui no es vol veure governant i no portar-se les mans al cap? Ana Vazquez: "La pena de presó silencia a l'independentisme". Pena em dóna que una senyora que senti els seus reals en el Congrés no sàpiga de què parla, no tingui la més mínima idea de què és una pena i què una mesura cautelar, ara que fins el tuiter més ximple se sap de memòria els únics tres objectius constitucionals que pot buscar aquesta lesiva mesura. Cap d'ells és silenciar el rival polític, és clar. I la famosa exdiputada, també del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, ¡tant currículum per acabar afirmant que la presó preventiva té "un valor pedagògic"!, és a dir, que serveix per acovardir o avisar a altres del que els passarà. La que s'espanta dels Reis Mags d'Carmena. Els desvaris democràtics de les seves senyories són aplaudits pel públic enfervorit.
Com escoltar al migdia que el Tribunal Suprem inhabilita a Junqueras, ja que serà processat per rebel·lió a la primavera, i no sortir donant crits de pànic? Aquí es recull aquesta informació i es transmet de forma acrítica sense plantejar-se si més no que mentre una instrucció està vigent, cal que les parts i les proves alterin la condició de l'instruït i que podria quedar de manifest que no hi ha tal delicte o bé que la Sala, via recurs, el considerés així.
Si ja és segur ara que Junqueras serà processat per rebel·lió, que tal acte esdevindrà ferm i que els presos seguiran preventius en aquell moment què nassos es fa al Tribunal Suprem, un paperot? Si fos així, almenys no convé airejar-ho d'aquesta manera. D'altra banda, també m'estranya en gran manera la forma que tenen aquestes fonts del TS de comptar els terminis per a una inhabilitació i un judici que donen per fet. Entre recursos pendents, el dictat l'ordre de processament, amb els seus recursos de reforma i apel·lació, i les 18 indagatòries, la interlocutòria de conclusió sumarial i el recurs que demani la seva revocació i tot amb els seus terminis legals, no veig jo que tres mesos siguin suficients . Que em corregeixi qui més sàpiga. Però aquí no passa res. Tot és normal i tot s'hi val.
Alhora un s'assabenta també, amb tot la desimboltura, que membres del Govern van trucar als magistrats del Tribunal Constitucional per "traslladar la seva preocupació". 'Enmig de la deliberació! Per parlar-los del "trencament de l'Estat", com si ells no infringissin el més sagrat del mateix fent aquestes trucades, aquestes pressions i demanant aquests peatges!
Com veure després al públic posat dempeus per la comissió més que possible d'un delicte de l'article 197.1 del Codi Penal per part de periodistes només perquè el contingut del robat és convenient? Aquests mateixos periodistes als que escupen i massacren quan obtenen material, de forma menys dolosa, sobre crims o altres casos. Són hienes llavors i magnífics defensors del Dret a la Informació ara. La veritat és que cap periodista té dret a cometre delictes per obtenir informació per molt rellevant que aquesta sigui. S'imaginen? Robatori amb escalo per obtenir uns papers de casa de Zoido, un robatori de mòbil per estrebada per aconseguir saber què parla Soraya amb Rajoy o qualsevol altra versió. Estaríem tots a l'atur. Contractarien agents del Mossad per fer la nostra feina. L'ètica periodística és la mateixa sigui qui sigui beneficiat o perjudicat per l'acció. La línia vermella de la llei, també. Tot això és festejat per uns i per altres perquè el rellevant és saber si estan derrotats o no i quin efecte tindrà saber-ho en les seves hosts.
He resumit pràcticament un sol dia. Res importa, pel que sembla, però si comences a fer el llistat de les anomalies democràtiques jo crec que no caiem aquestes dècimes sinó que ens donarem una hòstia del copó. I és el que passarà al final. Perquè d'una forma o d'una altra tota aquesta fúria per aconseguir una única finalitat i sense cap respecte als mitjans establerts va a ser posada sota l'ègida d'instàncies més imparcials i posarà al sistema a l'altura que ho estan deixant. Pobre Espanya, qui et defensarà dels teus defensors?
Be, tot aixó ve de lluny. Concretament, desde l´epoca en que "Arfonzo" Guerra era vice-president del gobern, i va a començar a carregar-se la separació de poders, entre l'alegria general de la classe política, que veien com els frens a les seves ambicions fosques anaven desapareixent, entre la indiferència i la ignorància de nosaltres, els votants. Et recordo que som el país d'Europa amb major nombre de "aforats" per quilòmetre quadrat.
ResponEliminaQue la nostra classe política renunciï voluntàriament a hores d'ara a la impunitat de què han gaudit, de la seva capacitat per manipular a la justícia en favor dels seus interessos, em sembla impossible.
D'altra banda, el segon país del món darrere de Cambodja amb mes fosses comunes sense identificar.
¿Democràcia?, Nominalment si, però en la pràctica ens segueixen governant els mateixos de sempre des de fa dos-cents anys, aquells que cridaven "visquin les cadenes".
Només que ara criden: "una altra ampolla de Böllinger, que va a compte dels pressupostos".
Salut.
Vivim en un Estat de permanent indefensió, i no veig ningú que ho pugui arreglar.
ResponEliminaAmb RODERICUS.
ResponEliminaSalut
AIXO,AIXO,QUE COI I FEM ELS TRIBUNALS?...APARQUEM ELS CAMINS JURIDICS I ANEM PELS POLITICS.
ResponEliminaOliva, els delictes com per exemple el d'odi nomès es contemplen si son fets per catalans, si és a la inversa no tenen cap importancia. És alló de leña al mono que es de goma, o a por ellos, oe, oe, oe.
ResponElimina