Tot el de bo que puguem tenir ve de la nostra indolència, de la nostra incapacitat de passar a l'acció, de dur a terme els nostres projectes i designis. És la impossibilitat o el rebuig a realitzar qualsevol cosa què manté les nostres virtuts, i és la voluntat de donar el nostre màxim rendiment el que ens porta als excessos i als desajustos. Del que es podria deduir que, sense arribar a l'extrem de Bartleby l'escrivent, la indolència és la millor o potser l'única de les nostres virtuts, encara que les societats en general considerin la indolència com una mena de sabotatge.
La indolencia aconsella plagiar, menys feina i més possibilitat d'encert. I no us cal passar ànsia per fer-ho. Això que acabo d'escriure, efectivament, s'assembla moltíssim al que ha escrit ja un altre senyor. No m'estranyaria gens que la semblança fos quasi literal. Però, ho repeteixo, no per això heu de veure-hi compromesa la vostra originalitat. Aquella semblança és, sempre, pura coincidència. I noteu-ho bé: dues persones només poden coincidir en algun lloc - o en alguna idea - quan vénen d'indrets distints. l'òriginalitat radica, al capdavall, en la procedència..., deia Fuster, que ens va deixar alguns aforismes sobre el plagi.
66.- De toda manera, també el plagiari fa el seu paper. Naturalment, si té encert en triar allò que plagia.
211.- El pitjor del plagi no es que sigui un robatori, sinó que és una redundància. Matise ara: una redundància sense valor.
922.- Des d'un punt de vista seriós i utilitari, és preferible que s'escriguen plagis de coses sensates que no que s'escriguen ximpleries originals.
Hay plagios que son mejores que los originales.
ResponEliminasalut
Cela es plagiava a ell mateix, i no és l'ùnic
ResponEliminaUno de los motivos por lo que no léo es porque ,me da la sensación que ya leído antes lo que estoy leyendo,que se repiten una vez y otra los mismos postulados.Me acuerdo,en el bachillerato,los compañeros a los que pasaba los problemas de algebra,que eran incapaces de resolver(incluso en exámenes),me decían que cómo me resultaba tan fácil, les respondía que siempre era lo mismo,los problemas tenían un mismo patrón, no había nada nuevo.
ResponEliminaAhora,que se ha suprimido las letras de las canciones,con Rosalía al frente,3s la demostración de que no son necesarias porque todas eran iguales y unos se copiaban de otros.Hay quienes se cabrean por no entenderlas,no es mi caso.
Yo lo prefiero también. habia letras de los Stones, Beatles o Dylan, que mejor no saber que decían.
ResponElimina