Si Déu no hi posa remei i elimina el planeta abans d’aquesta mitjanit, demà serà 11 de setembre. S’hi celebra la Diada Nacional de Catalunya, coneguda com a “dia de la Diada” pels que no s’han parat mai a pensar què significa la paraula diada. Aquest cop, més que no pas “recordar la pèrdua de les llibertats i reivindicar la resistència enfront de l’opressió, serà un catch-as-catch-can caníbal entre els dos bàndols majoritaris de l’independentisme. Un combat digne de veure, però per als esperits sensibles potser hauria estat oportú commemorar el 25è aniversari de la inauguració del Teatre Nacional, que va tenir lloc tal dia com demà però del 1997. Van alçar el teló amb L’auca del senyor Esteve, de Rusiñol, dirigida per Adolfo Marsillach. Demà hauria estat el dia ideal per reestrenar-la amb una versió d’acord amb els temps actuals. El principi de la història (la infantesa, l’aprenentatge i el casament de l’Estevet en el marc de l’engrandiment del negoci familiar) correspon de manera clara als anys posteriors al 1975: l’Esteve, botiguer modèlic, representa el pujolisme i el peix al cove. Les il·lusions del Ramonet, el fill que diu que no vol heretar la botiga del pare perquè anhela ser escultor, representen l’augment recent de l’independentisme. L’enfrontament entre el senyor Esteve i el Ramonet és la lluita entre els que sempre s’aferren al “ja està bé com estan les coses” i els que creuen que una botiga de vetes-i-fils no els permetrà el salt qualitatiu que somien.
Tot això s’ha d’ajustar, evidentment; per a aquesta comesa l’art de Talia disposa de grans adaptadors. Però les línies bàsiques són aquestes. No hi podrà faltar, esclar, el magne final, quan després que fill i pare s’hagin mig reconciliat i aquest li permeti ser escultor, encabat de l’enterrament del pare, el Ramonet s’atura davant d’una estàtua i promet amb grandiloqüència: “En faré perquè ell paga el marbre”. - Quim Monzó - lavanguardia.
Sino recuerdo mal los que perdieron en el 1714 combatían también a favor de un rey y se equivocaron de bando. Luego la cosa siempre ha ido entre monarcas.
ResponEliminaSalut
Justa la fusta Miquel. Pero aquesta patoleia no ho saben o no ho volen saber.
EliminaY añadir que Rafael de Casanova cerró su arenga antes de la embestida final dando vivas a España. Eso, tampoco los saben. ¿ Pero que coj. . . leen estos "angelitos" ?.
Eliminai s'en va anar a Vilanova a seguir exercint, per tornar al cap d'un parell de mesos a Barcelona. Aquest si que és un execrable dels grossos, i el General Moragues que era una mica millor, segueix en l'oblit.
EliminaEn Andalucia ,el grito era :"Andaluces de Jaén,de quíen son estos olivos "Pues mira ni del terraniente ni del pueblo,lo son de las multinacionales del aceite,así ha acabado la historia.Aquí el grito:Visca Catalunya Lliure.Libre de qué o de quién. Igual, somos, dependemos de las multinacionales.
ResponEliminaHoy con el pan con aceite de Mercadona(marca blanca,pero bueno),he desayunado con Tv3,la imagen de Jordi Puigneró,triste y penoso quejándose de Renfe,que esta vez si que va la vencida,que entra a estoque con Sánchez,jejjje ya veremos.
Tuve de compañero de trabajo al padre de Puigneró, era informático. No me gusta, es un quejica. La única Catalunya lliure seria (y parece un contrasentido), lliure de independentistas. Esos que hablan de una nación ocupada y todo eso.
EliminaAyer le dejé esta nota a Miquel. es de P3 de mi nieto Biel y sus compañeros de clase....
Sabadell: Clase P3. Biel, Mohamed,Jorgina,Ikhlas,Elena,Adam,Ikram, Afnan, Youssef, Abril, Samara,Mariatu,Alisha,Ryan,Dario, Serenity, Khadija,Maili, Anaisa, Aytana. La Onu, cap problema, pero cal entendre algunes actituds davant la llengua.
jejejeje....el de Serenity es todo un presagio....
EliminaEscuché a un agropecuario de Córdoba decir que con la sequía se han secado casi el 40% de las flores del aceituno. Que no será un año bueno en aceite y que se pondrá por las nubes. Más dinero a las multinacionales.
EliminasI, jo també ho vaig escoltar. Per cert, al pla de la Bruguera entre Sabadell i Castellar, algu hi ha plantat centenars d'oliveres.
Eliminahttps://anoharradelvalles.blogspot.com/2021/05/pla-de-la-bruguera-oliveres.html
Los grandes bodegueros franceses están comprando fincas en Inglaterra, y estos no invierten porque sí.
EliminaCert, ho vaig veure en un reportatge, i fins i tot en varen fer una pel·lícula.
EliminaQue entrada más guapa ¡¡
ResponEliminaDemà és la "festa" dels uns contra els altres, no és una Diada de confraternització de tots els catalans, és una celebració violenta en els seus propòsits i molts catalans no la sentim nostra, meva sens dubte no. Salutacions cordials.
ResponEliminaQue passi aviat i si pot ser sense incidents...
ResponEliminaYo ya hace tres o cuatro años que no me siento identificado con ella. Y siempre me ha parecido necrófilo y un ejercicio de masoquismo el celebrar una derrota en una guerra civíl en lo que se ventilaba era la dinastía reinante.
ResponEliminaYo la pasaría al día de Sant Jordi, que quizás significa lo mismo para todos: el día de las rosas, los libros, la cultura, y como la primavera se afianza, las señoras estupendas van más ligeras de ropa.
Para honrar muertos ya tenemos el primero de noviembre.
Jo no hi he anat mai, ni a la de Sant Boi. Defujo tot el que siguin manifestacions nacionalistes, solen ser inútils i pernicioses pel propi país.
ResponEliminaHe ido a casi todas,rodeandola en bici,para bichear(expresión cordobesa,mirar por si me interesa algo).He visto toda clase de expresiones en los rostros ,de mayores,medianos y sobretodo de niños.En una cometí el error,de dejar la bici atada en la Diagonal y me la robaron,me tuve que volver en el tram,no tenia que haberlo hecho,por la cantidad de gente,cada una de su madre y su padre.De diversos pueblos,traidos en caravanas de autocares,que aparcados eran interminables.La cantidad de recursos,que han puesto para
ResponEliminanada.¿Quién ha puesto ese dinero,me pregunto?.Porque el personal,se veía de justitos en recursos,bocata comido en la acera,ropa corriente y muchos te miraban con carita de pueblo,en su primera vez en Tabarnia,su capital,me pedian perdón por meterse en el carril bici gritando sus cosignas.Eso sí, se les veía domingueros,felices.No sé si tienen madera para otro tipo de manifestación de caracter social,pidiendo mejoras
La maypria son independentistas ocasionales de fin de semana, no dan para más, y menos si les exigen algún sacrificio. En el fondo les gusta que les engañen los mismos de siempre una y otra vez. Lo sé porqué fui uno de ellos, hasta que me caí del caballo y vi la luz. Ah! y el caballo no me lo robaron.
ResponEliminaAntes la gente iba a los "aplecs sardanistas" a participar o pasar el día de excursion. Ahora la excursion e a "Can Fanga" para ver el Paseo de Gracia mientras se zampan un bocadillo reseco y ver escaparates de artículos inaccesibles, haciendo rato hasta la hora de la manifestación. Tres horas de autocar de vuelta al pueblo, y dos días explicando a todo quisque que llevaban la "estelada" más alta. " I que petit que es el Passeig de Gracia, jo el feia mes gran".
ResponEliminaI nomes hi caben, carrers adjacents inclosos 280/300 mil persones, res d'un milió.
ResponElimina