Com més intenten blindar l'amnistia, més l'exposen, més la debiliten i més cauen al parany. Sempre es podrà inventar una altra escletxa legal, ja que no té cost. És millor deixar-ho. - Antón Losada a CTXT.
Avís per a navegants. Deixarem un parell de coses clares d'entrada, perquè després no diguin que han llegit això enganyats. Cal advertir que m'explico entre els qui creuen que l'amnistia és bona, justa i necessària. No hauria de tenir més límit que el marcat per la legislació europea per evitar que pugui ser tombada. Beneficiarà moltes persones que no s'hauran de veure mai implicades en un malson legal provocat per la incompetència d'un govern que no sabia gestionar problemes polítics, només prohibir-los. Però també beneficiarà l'estat de dret espanyol tan esmentat, sanant els abundants danys causats per una ofensiva legal massa vegades en el límit entre la llei i l'abús del dret.
Cal advertir que em situo entre els que pensen que l'Audiència Nacional fa temps que devia haver estat dissolta. El seu caràcter de jurisdicció excepcional la fa difícilment compatible amb una justícia democràtica. Si mai hi va haver justificació per a la seva existència, per la implantació territorial d'ETA o les xarxes del narcotràfic, fa temps que es va acabar. És una anomalia que ha de desaparèixer.
Cal advertir que em trobo entre els que creuen que, a Espanya, la separació de poders existeix i funciona raonablement. Només afronta una amenaça realment preocupant: la confusió de poders que regna al cap ia les actuacions d'uns quants jutges i tribunals. Amb un gran poder ha de venir sempre una gran responsabilitat; ja ho deia l'oncle de Spiderman. La seva absència és el nostre problema. Per ací els jutges tenen un gran poder, però poques responsabilitats pel seu exercici; fruit de l'arbre enverinat d'una concepció errònia de l'autonomia judicial que confon independència amb irresponsabilitat.
Les opinions dels jutges sobre l'oportunitat d'una llei o les motivacions per aprovar-les han de ser tan indiferents com les opinions d'un diputat sobre qualsevol sentència. Ni tenen ni poden tenir conseqüències jurídiques. D'això se'n diu separació de poders. Però ací és tendència la confusió de poders. Uns quants jutges i tribunals forcen i limiten drets fonamentals sobre l'única base de les seves opinions morals i polítiques, convençuts que el seu paper consisteix a vigilar el legislador i substituir-lo per la via de les interlocutòries i les sentències quan així ho considerin oportú. El poder judicial no és el vigilant dels altres poders o de la democràcia. El poder judicial imparteix justícia i aplica la llei. Bastant hauria de tenir vigilar-se a si mateix, si és que alguna vegada s'anima a fer-ho.
El jutge García Castellón no n'és la causa. És un altre símptoma. Com alguns altres, no instrueix o dicta actuacions. Posa trampes per a elefants perquè uns –podem llavors– i altres –el Govern i els independentistes ara– vagin caient. En descàrrec dels entrampats cal reconèixer que resulta una tasca gairebé impossible evitar-les.
Era previsible com acabaria la seva instrucció contra Podem i el cas Neurona. Però el resultat buscat no passava únicament per investigar un delicte i processar els culpables. Això hauria estat un extra. De passada es deslegitimava els morats i se'ls obria en canal davant l'opinió pública amb el ganivet de la sospita. Missió complerta.
Ara tampoc es tracta únicament de perseguir un delicte i asseure a la banqueta els seus autors. Bé sap qualsevol estudiant de dret que ni és ni hi va haver terrorisme durant els dies del procés. Cap tribunal en el seu judici estirarà així un delicte tan greu fins a virar-lo en un tipus indeterminat, aplicable a qualsevol que aixequi la veu al carrer. El veritable invent consisteix a deslegitimar la llei d'amnistia i els qui la votin. Convertir la tramitació de la llei en una carrera de cotxes bojos, on els atacs de prevenció casuística de Junts, el marcatge d'ERC i els complexos de culpa dels socialistes regalin episodis al relat elaborat per la dreta i l'extrema dreta per convertir-la en fruit corrupte de l'ànsia de poder irrefrenable del 'sanchisme'.
Com més intenten blindar l'amnistia, més l'exposen, més la debiliten i més cauen al parany. Sempre es podrà inventar una escletxa legal, ja que no té cost. És millor deixar-ho. Qui vulgui boicotejar una llei democràtica i legítima que ho faci, per escrit i deixant la seva signatura com a prova. El temps és un jutge implacable.
Una amnistía forzada para que un señor se mantenga en el poder es corrupcion, pura dura y simple corrupcion. Es que el Gobierno en interés propio se convierte en juez, los presuntos y no presuntos delincuentes son sacados de la cárcel por el Gobierno para perpetrarse en el poder , este es el origen, no otro. Antes de las elecciones, TODOS y digo TODOS los ministros, altos cargos del Psoe y demás se mostraron contrarios a la amnistía. Ahora cómo perdieron las elecciones y les hacen falta los votos de la ultraderecha de Cataluña y les exigen una amnistía lo quieren vender como que es necesario "para el pueblo".
ResponEliminaYo no critico a quien antes de elecciones defendía la amnistía, me parece muy bien, yo soy contrario, pero me parece muy bien que lo haga ahora, es su derecho. Pero al Psoe se le ve el plumero y cuando alguien enseña el plumero a la gente el Gobierno dice que la culpa es de los jueces. Los jueces hacen su trabajo que es perseguir a los delincuentes y presuntos delincuentes, si alguien quiere violar la soberanía de todos los españoles y modificar sus fronteras sin contar con el resto de la nación para mi es un delincuente (para mi y para la inmensa mayoría del mundo civilizado), si alguien coge el dinero de la Sanidad y la Educación para promover y financiar delitos es un delincuente. El juez debe utilizar todos los medios legales a su alcance para impedir que esto prospere, es su trabajo, para eso le pagamos. Y si el Gobierno no cuenta con los suficientes apoyos sin comprarlos retorciendo la ley hasta dejarla sin sentido debe convocar nuevas elecciones, es lo que haría la gente normal.
La Ley que redactó el Psoe respecto al terrorismo dice lo siguiente:
Se considerarán delito de terrorismo la comisión de cualquier delito grave contra la vida o la integridad física, la libertad, la integridad moral, la libertad e indemnidad sexuales, el patrimonio, los recursos naturales o el medio ambiente, la salud pública, de riesgo catastrófico, incendio, contra la Corona, de atentado y tenencia, tráfico y depósito de armas, municiones o explosivos, previstos en el presente Código, y el apoderamiento de aeronaves, buques u otros medios de transporte colectivo o de mercancías, cuando se llevaran a cabo con cualquiera de las siguientes finalidades:
1.ª Subvertir el orden constitucional, o suprimir o desestabilizar gravemente el funcionamiento de las instituciones políticas o de las estructuras económicas o sociales del Estado, u obligar a los poderes públicos a realizar un acto o a abstenerse de hacerlo.
2.ª Alterar gravemente la paz pública.
3.ª Desestabilizar gravemente el funcionamiento de una organización internacional.
4.ª Provocar un estado de terror en la población o en una parte de ella.
2. Se considerarán igualmente delitos de terrorismo los delitos informáticos tipificados en los artículos 197 bis y 197 ter y 264 a 264 quater cuando los hechos se cometan con alguna de las finalidades a las que se refiere el apartado anterior.
https://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-2015-3440#:~:text=Art%C3%ADculo%20572.,de%20ocho%20a%20quince%20a%C3%B1os.
La Ley es del Psoe, no de otros. No todas las violaciones, como sabes, llevan penetración ni todo el terrorismo es el tiro en la nuca o el secuestro modo Otegui (el nuevo socio de Sanchez).
Que conste también, que yo no me opongo por sistema a un indulto y digo indulto, que no amnistia. Pero un indulto no forzado para mantener a un Gobierno. Un indulto claramente definido y negociado sin presiones, no a cualquier indulto, ni a cualquier precio.
Un saludo.
Un saludo.
Pos vale! Tomo nota de eso que la amnistía forzada es corrupción, más torticera no puede ser esta interpretación. Al juez corrupto i prevaricador le encantaría. Igual toma nota y se aplica en ello, más dislates ha cometido. A lo mejor incluso llega a saber quién es M.Rajoy. Ah! el paro y el empleo, bien de puta madre, gracias a Sánchez, y Astrazeneca en BCN.
ResponEliminaSaludos.
El ultimo trimestre de la EPA El empleo privado cae en 77.600 personas y el empleo público crece en 58.600 personas. El empleo a tiempo completo disminuye en 211.100 personas en el trimestre, frente al incremento de 192.100 personas a tiempo parcial, los fijos discontinuos)
ResponEliminaEn España hay
Aumentan los hogares con todos sus miembros activos en paro en 3.600 hogares, para situarse en 932.400 hogares.
En España apenas 13.000.000 de trabajadores en el sector privado deben mantener todo esto al resto de los españoles, que no digo que no trabajen, sino que el dinero que reciben sale de la iniciativa privada.
La deuda pública a pesar de recibir miles de millones de ayudas europeas ha crecido en 400.000.000.000 euros y sigue creciendo y se utiliza para gasto corriente que es una aberración que lleva a la ruina (acordemonos del 2.008).
Un millón de personas que no trabajan ni siquiera la mitad del año y que cobran subsidio de desempleo para este gobierno no son parados. Este es el nivel. Pero estos son una parte de los 12 millones de personas que viven en riesgo de exclusión social en este país porque trabajan poco tiempo y el resto del año viven de subsidios y no son capaces de avanzar. https://www.rtve.es/noticias/20231017/mas-123-millones-personas-pobreza-exclusion-social-espana/2458519.shtml#:~:text=Seg%C3%BAn%20se%20desprende%20de%20los,en%20situaci%C3%B3n%20de%20pobreza%20severa.
Este año yo voy a decir a Hacienda que soy un contribuyente fijo discontinuo, que no pago impuestos pero si soy contribuyente, que aquí estoy de contribuyente pero no pago, a ver que opinan. Nos vamos a echar unas risas.
Un saludo.
España sumó 783.000 ocupados en 2023 hasta alcanzar una cifra récord de 21,24 millones de trabajadores, mientras que el número de parados descendió en 193.400 personas, con lo que la tasa de paro cerró el ejercicio en el 11,76%, según la Encuesta de Población Activa (EPA) publicada por el INE este viernes.
ResponEliminaDatos me das, datos te doy, ¿y la Europea?
Saludos.