Davant de tant desori que hem de veure, llegir, o escoltar cada dia, de tanta misèria ètica i moral que ens envolta, de tant en tant sorgeixen notícies boniques, que et reconcilien amb l'espècie humana. Aquesta dels veïns de Newton a Massachusetts, n'és una d'elles"

Samantha Savitz té dos anys i és sorda. Segons el seu pare, Raphael, «li encanta parlar amb qualsevol»; tant, que la petita s'alegra molt quan pot comunicar-se amb algú en llengua de signes, assegura Glenda, la seva mare.
La família Savitz resideix en Newton, una ciutat de Massachusetts (EUA). Segons expliquen a CBS, els veïns, frustrats per no poder comunicar-se amb Sam quan la veuen pel carrer o al parc, han pres una decisió: aprendre la llengua de signes. Per a això, tot el veïnat ha contractat, pel seu compte un instructor que els ensenyi les expressions i gestos necessaris per obrir un canal de comunicació amb la petita. Rhys McGovern, el professor encarregat de l'aprenentatge, ha qualificat la història com «bella», destacant que, moltes vegades, «fins i tot els pares de nens sords no es molesten a aprendre el llenguatge de signes».
La història sembla treta d'un guió de Frank Capra, i és que a vegades, només a vegades: que bonic és viure.