No és que sigui del meu negociat el tema del que vull parlar-vos avui, un és agnòstic gràcies a Déu, pero com la majoria faig el pessebre cada any per Nadal, i clar, enguany ja no sap que hi ha de posar. Si haig de treure la mula i el bou, ja per-se queda una mica pobre el naixement, però si a més a més tinc de posar-hi els reis vestits de Curro Jimenez o de Farruquito ja em perdo, doncs ja no seràn els reis de l'oient sinó els d'occident, i tambè queda pendent que faig amb els camells o dromedaris.
Si ho diu el Papa deu ser veritat, però em sembla que en Benet XVI, últimament toca més quarts que hores, o potser es tracta nomès de promocionar el seu llibre. Algú li hauria de preguntar si hi podem posar el caganer tan nostrat, que no fa mal a ningú i dona un toc ecològic al pessebre en tornar a la terra els aliments que aquesta li ha donat, tot fent un calb.

Aquesta és l'explicació del Papa Benet XVI:

"El nou llibre del papa Benet XVI, 'La infància de Jesús', segueix fent parlar. Si fa poc vam saber, segons el seu text, que al portal de Betlem no hi havi ni bou ni mula, a les mateixes pàgines també dóna a entendre que els Reis d'Orient eren més aviat d'Occident, o almenys de l'occident conegut llavors, concretament d'Andalusia, exactament de Tarsis o Tartessos, una regió que els historiadors situen entre Huelva, Cadis i Sevilla.

Segons Benet XVI, l'Església ha interpretat els passatges del naixement de Crist utilitzant salms i textos anteriors, on s'esmenta Tarsis en repetides ocasions.

“Que li paguin tribut els reis de Tarsis i de les costes remotes; que els reis de Sabà i de Seba li portin presents. Que davant seu s'inclinin tots els reis”, es pot llegir al salm 72,10 del 'Llibre dels salms'.

Els historiadors ubiquen l'esmentada Tarsis en algun punt d'Andalusia, probablement a la província de Huelva, encara que no es descarta que abracés zones de Cadis i Sevilla.

"Així com la tradició de l'Església ha llegit amb tota naturalitat el relat del Nadal sobre el rerefons d'Isaïes 1,3, i d'aquesta manera van arribar al pessebre el bou i la mula, així també ha llegit la història dels Reis a la llum del salm 72,10 i Isaïes 60. I, d'aquesta manera, els homes savis d'Orient s'han convertit en reis, i amb ells han entrat al pessebre els camells i els dromedaris", escriu Ratzinger. "La promesa continguda en aquests textos estén que aquests homes provenen de l'extrem Occident (Tarsis, Tartessos a Espanya), però la tradició ha desenvolupat ulteriorment aquest anunci de la universalitat dels regnes d'aquells sobirans, interpretant-los com a reis dels tres continents llavors coneguts: Àfrica, Àsia i Europa".

El Papa remet als textos de Mateu i Isaïes per fonamentar la seva argumentació, ja que són els que parlen dels reis i de les naus arribades des de Tarsis - elperiodico"