GOVERNS COMPARATS


Quan tornava de Madrid per qüestions de treball a Sabadell, em semblava la meva ciutat més petita i provinciana del que realment és, i el mateix em passa amb el Govern de Quim Torra comparat amb el de Pedro Sánchez.
A més, la paritat no és forçada, simplement, Sánchez ha posat a dones molt capaçes i preparades per a ocupar el seu càrrec, llevat de Carmen Calvo que em crea dubtes raonables sobre la seva eficiencia i Luis Planas, amb sospitoses actuacions quan estava d'ambaixador al Marroc. I Borrell? s'ha de veure, a Europa té prestigi i técnicament i des del punt de vista de Sánchez d'aturar a Pp y C's, el seu nomenament ha estat un encert, encara que aquí no agradi.
Això de fer ministre a un astronauta només se li podia ocórrer a Pedro Sánchez, com diu Fernando Ónega. Per descomptat, Pedro Duque és l'espanyol amb una visió més global de la Terra, potser el titular de cartera que arriba a aquestes altures sense sentir vertigen i el nom que confirma la vocació d'alta volada del nou Govern. Crec que per primera vegada dos enginyers aeronàutics s'asseuran al Consell de Ministres: Duque i el més estimat i valorat per Quim Torra, de nom Josep Borrell.
Ha faltat temps per treure tuits contraris o que no afavoreixen Màxim Huerta, res seriós i unes quantes boutades que defineixen un personatge d'una certa inconsistència i frivolitat, el que passa és que a tuitter el carrega el diable i és possible que en uns anys no trobin res amb què comprometre als nous polítics pels seus tuits, ja hauran après a usar-lo amb mesura. Màxim Huerta és una mica surrealista però s'haura de veure com es mou. Més em preocupa Grande Marlaska, més fins i tot que Borrell, aquí si que és per preocupar-se, però veient els seus predecessors a Interior, potser no n'hi ha per tant. En resum, el Govern de Pedro Sánchez, sembla molt seriós i professional, mentre que el de Quim Torra sembra en el meu interior molts dubtes de tot això, podent haver fet un govern del mateix tarannà profesional, es va quedar en poca cosa. D'entrada les últimes declaracions de Laura Borras i Elsa Artadi no pinten gaire bé.



El temps dirà, encara que cal tenir en compte que cap dels dos Governs, disposarà dels cent dies de gràcia que se suposa els hi hauria de concedir la oposició, que anirà 'a por ellos' des del primer dia.

Publica un comentari a l'entrada

16 Comentaris

  1. Estoy convencido que Pedro Duque tiene una visión especial y espacial del mundo.
    Allí arriba ya no se consideraba español, sino terraqueo, porque su visión de la Tierra versus en el espacio circundante era de otro formato.
    Y eso es lo que nos pasa, todo se ve desde la perspectiva que uno tenga.
    Dentro de cien años no existirán países tal como nosotros los conocemos. Primero porque habrá cambiado la geografía, y segundo porque habrá cambiado el sino de los mapas. Europa se enfrentará a EEUU. Este a China y a India y Rusia tendrá sus problemas con Oceanía.
    Todo serán federaciones, la única manera de sobrevivir, y los pequeños estados será aglutinados en otros más grandes.
    Existirá vida en la Luna y los trasportes serán del Vueling lunar y no se viajará a España en concreto, sino a la parte sur de Europa , una parte llamada España que conforta la federación de Estados de Europa.
    Y el que no lo vea así, va tarde.
    Por eso esta guerra de Catalunya versus su posible independencia, es una guerra perdida. Como lo es el Eire, Córcega, Baviera o el Venetto.
    Una abraçada.
    salut

    ResponElimina
  2. ja ho havia anticipat Assimov, grans Federacions és el que hi haurà en un futur, és quer tot aixó dels nacionalismes, 'de tots' els nacionalismes és molt del segle XIX...

    salut

    ResponElimina
  3. "Primero porque habrá cambiado la geografía". Tectònica de plaques? Tan ràpida va?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo digo con toda humildad, con toda. Esto es lo que es y cambia rápido. Creo.
      Las nacionalidades también cambiarán a la medida de que nuestros hijos, nietos y demás vayan acostumbrándose a lo que se encuentren.
      Catalunya será o no será. No será, porque no existirá, y los hijos de mis nietos la desconocerán como se desconoce Formosa.
      Si, ya sabe que en dibujos de A. Utrillo Formosa era dibujada como una isla oriental china. Nadie la conoce por ese nombre. Taiwan se llama ahora-
      Salut

      Elimina
  4. S'enten si s'és una mica espavilat, que es refereix del canvi de la distribució geogràfica de les actuals nacions, Assimov ja en parlava i en Orwell tambè.

    ResponElimina
  5. S'enten si s'és una mica espavilat, que això fa referència al canvi de mapes que assenyala després de forma explícita i separada.

    I també, si s'és alguna cosa més que una mica espavilat, que el canvi de geografia que el Miquel indica no és pas cap tonteria. La meva broma sobre la tectònica de plaques era per donar peu i parlar del canvi climàtic que ho està canviant tot i que, efectivament, en 100 anys pot fer desaparèixer ciutats costeneres, estats illencs, desertització, provocant, com ja ho fa, migracions globals que, efectivament, com bé diu el Miquel, repercutiran en aquest canvi de mapes que ell esmenta.

    Assimov, Orwell, dos nois molt espavilats, sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. que no t'has assabentat que M.Rajoy té un cosí sevillà que diu que no hi ha canvi climàtic?

      Elimina
  6. http://naukas.com/2012/01/24/mediterraneo/


    http://maikelnai.naukas.com/2018/06/06/a-quien-pertenece-la-tierra-ganada-al-mar-por-la-lava-volcanica/


    ResponElimina
    Respostes
    1. de fet, de canvi climàtic n'hi ha hagut sempre, la diferencia nomès rau en que la platja estigui a la Barceloneta o a Barberà del Vallès, o potser ni això. Preocupa més l'illa de plàstic, aquí anem ja molt tard,

      Elimina
  7. Aixó és un cambi.
    Tengamos un respeto ( lo digo por mi), por Sanchez.
    Ha regenerado mi ilusión. Certament.
    Una abraçada, Francesc, Una abraçada, El Peletero
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si abrazas al Peletero, te quiero com esmero, y olé. Conyeta a banda, aquest Govern il·lusiona i molt, és molt potent, el de Sánchez vull dir, no el d'en Quimet, que és molt justet.

      Elimina
  8. Me gustan,me gustan,no lo esperaba.A ver si duran por lo menos cuatro años y en ese periodo baje el tono en Cataluña.

    ResponElimina
    Respostes
    1. es un Gobierno muy serio, al menos sobre el papel, habrá que ver, habrá que ver....

      Elimina
  9. Y como dice Rajoy , ya no estoy...porque me voy
    Si. Avuí queda declarat el día dels rodolís.

    ResponElimina
    Respostes
    1. en ocasiones veo españoles,
      y me tocan los bemoles

      Elimina