Arran de l'escrit d'ahir sobre la immigració, em comenta Miquel que molts joves universitaris s'en van a treballar a l'estranger. Aleshores m'he recordat de BARD que ve a ser el chatGPT de Google, i la resposta que m'ha donat és si més no interessant i ajustada. I, per cert, demostra que per obtenir segons quina informació, BARD pot ser molt útil.
"El curs 2022-2023, la xifra total d'estudiants universitaris a Catalunya era de 228.717, segons dades de l'Idescat (Institut d'Estadística de Catalunya). D'aquests, 100.846 eren homes i 127.871 dones.
El nombre exacte d'estudiants que es treballaran a l'estranger després de graduar-se és difícil de determinar, ja que depèn de diversos factors com ara la carrera triada, les oportunitats laborals a l'estranger i les aspiracions personals de cada individu. No obstant, alguns estudis sí que ofereixen pistes sobre això. Per exemple, un estudi de la Generalitat del 2021 estimava que al voltant del 15% dels graduats universitaris catalans acaben treballant a l'estranger en algun moment de la seva carrera.
Cal destacar que aquesta xifra varia segons la carrera: per exemple, en carreres com enginyeria o informàtica, el percentatge de graduats que treballen a l'estranger pot ser força més alt, mentre que en altres àrees com humanitats o educació, la xifra pot ser menor .
En general, es considera que la internacionalització del mercat laboral i la creixent demanda de professionals qualificats a tot el món estan impulsant la mobilitat dels graduats universitaris, per la qual cosa és probable que el nombre d'estudiants catalans que treballin a l'estranger continuï augmentant els propers anys".
Amb el tema de les dades, a vegades costa centrar-se en el tant per cent. Posaré un exemple: X tenia a finals de 2023, 4,39 milions d'usuaris a Espanya, o sigui un xic menys d'un 10% de la població total, i cal tenir en compte que no tots els usuaris (jo mateix) estan en actiu, vol dir que la incidència de X és molt relativa i centrada en un àmbit molt concret, i, en canvi, es parla de X com si fos el centre de la informació; allò de 'arden las redes', els haters, els bots, i tot plegat té més de foc d'encenalls que de realitat a l'hora d'influir en l'opinió pública. Veurem quina influència té el proper 12 de maig, encara que la campanya d'enguany no passa precisament per X.
Curiós i val la pena de treure informació.
ResponEliminaM' agrada.
Salut
Bard, o Gemini, no deixa de ser un cercador més avançar que estalvia molta feina a l'hpra de remenar dades,
EliminaSalut.
Bard, no existeix. Ara és Gemini i no es tracta solament d'un canvi de nom.
ResponEliminahttps://gemini.google.com/
Quan entro a Bard ja em surt Gemini per defecte. El tinc fixat a marcadors com a Bard i ell ja em condueix a Gemini.
EliminaEvidentemente Sr. Vicente!
EliminaTambé deus tenir guardades totes les consultes fetes anteriorment a Bard. L'únic que pretenia era ressaltar que no son la mateixa cosa. Gemini és força més avançat i substitueix a Bard tot automatitzant la redirecció quan el visites. Visca la patria!! (del que la tingui)
;-)
Como el yen, no para de bajar, se da la circunstancia de que Japón resulta barato(quién lo diría ,hace años) .Da lugar a que los sueldos son bajos, para el precio de las cosas, de una gran mayoría de personas, que se ven forzadas a emigrar. Australia, parece ser la mayor querencia. Para mi algo curioso.
ResponEliminaSaludos.
Algo me había llegado de esa emigración de japoneses a Australia y Nueva Zelanda. Aunque no es fácil entrar en estos dos países. Y eso que Australia cuenta con una población de 24,8 millones de habitantes en un área de unos 7,69 millones de kilómetros, o sea que gente les cabe aún muchísima.
EliminaNo sé si te acordaras ,en los sesenta, la cantidad de gente de España, pero también de Italia y otras, que emigraron a Australia. Les daban casa con pequeño jardín, decían .Muchos de mi barrio en Córdoba, se marcharon, familias enteras, que era lo que querían. Es el caso de una prima .Curioso que ahora se pongan tan estrechos y no quieran más gente. El mundo se hace pequeño.
ResponEliminaSaludos.
Me acuerdo, el hijo de una prima de mi mujer se fue allí muy joven y allí sigue.
EliminaAdemás por ser justos , una parte de la gente q se va a trabajar fuera, sobre todo en el ámbito de la ingeniería y tecnología en general , lo hace no tanto por necesidad, si no por formación y mejorar currículum, un año en Silicon Valley, te abre luego aquí TODAS las puertas... Dubai , idem y además te pagan 4 veces más q en cualquier
ResponEliminaotra parte , vamos! q no todo el mundo se va por desesperación , muchos por formación ; ) abrazo fuerte !!
Es eso que dices, María, van a aumentar curriculum, como van muchos a Inglaterra para perfeccionar el idioma, a excepción de las enfermeras que si parece van, o iban en masa al Reino Unido.
ResponEliminaUn abrazo.