Una de les consignes més celebrades del Maig del 68, és aquella de 'Prohibit prohibir', el que no deixa de ser una contradicció per se, tot i que també hi havia una altra consigna molt poètica: "sota les llambordes hi ha la platja", fins que van descobrir que el que havia sota les llambordes eren les clavegueres de l'Estat.

El tancament d'establiments d'oci decretat per la Generalitat ahir a última hora pel problema dels rebrots, no aconseguirà canviar el comportament dels joves i adolescents, prohibir alguna activitat s'ha repetit nombroses vegades al llarg de la història i ha demostrat no ser molt útil. Prohibir significa amagar una realitat i pretendre així que no existeix, i si bé és cert que tancar els locals d'oci nocturn pot reduir en certa mesura els esdeveniments massius, de retruc provocarà que aquests tinguin lloc de manera més invisible i clandestina via 'botellón' o reunions privades en altres llocs. Posats a fer, podrien prohibir les trobades en espais oberts i així anar prohibint successivament però sempre hi haurà una manera de trobar aquest oci, aquesta trobada i aquesta diversió., està en la naturalesa humana. Possiblement, seria millor continuar amb un oci nocturn més organitzat, amb més mesures de seguretat, acompanyat de campanyes específiques de sensibilització i de responsabilització que vagin directament dirigides a les persones que fan ús d'aquests espais. És cert que existiran riscos, però poden ser coneguts i controlats, pel compte que els té, les empreses d'oci aplicaran les mesures que siguin necessàries per garantir el compliment de les normes establertes per l'administració.
Ho comentava ahir, darrerament escoltem per activa i per passiva a l'administració insistir que entre el col·lectiu de persones joves és on s'estan produint els majors rebrots. No és d'el tot cert. Hi ha hagut rebrots en retrobaments familiars de totes les edats, també en l'oci nocturn, però no solament de joves, en establiments com bars i restaurants, etcètera. Així doncs, per què en lloc de infantilitzar a les persones joves titllant-los d'irresponsables no busquem la manera d'entendre quina és la seva visió de món en aquest moment de la seva vida i promoure la seva responsabilitat davant la pandèmia ?. Si s'expliquen bé les coses, la gent ho entén i més els joves actuals que estan molt més preparats que generacions anteriors, tot i que potser aquest ha estat el principal problema en la gestió de la crisi per part de la Generalitat, el seu deficient gestió de la comunicació, que l'únic que ha aconseguit és confondre a la gent que ha arribat a un punt en què no sap a què atenir-se.