💭
Avui fa quatre dies que està en llibertat definitiva l’assassí d’extrema dreta Carlos García Juliá, que, el 1977, va perpetrar una matança al bufet d’advocats laboralistes d’Atocha, amb un balanç de cinc morts i quatre ferits. La fundadora del despatx, Manuela Carmena, casualment no hi era i va salvar la vida.
Malgrat que García Juliá va ser condemnat a 193 anys de presó, amb un compliment màxim de 30, només hi va passar una part dels anys, va estar escapat 20 anys i ara que havia estat extradit, només ha estat uns mesos a Soto del Real. Li falten per complir més de deu anys de presó, però dijous l’Audiència provincial de Ciudad Real va decidir aplicar-li beneficis penitenciaris anteriors a la seva fuga, i l’ha deixat en llibertat. Resulta evident que la decisió de regalar-li deu anys de llibertat a l’assassí d’Atocha és, a més de dolorosa per als familiars i els amics de les víctimes, un nou escàndol a la reguera d’escàndols que ha esquitxat tot aquest assumpte. I, com que hi ha més foscor que llum en el procés que va des de la matança fins al dia d’avui, val la pena formular les preguntes que no es van respondre mai.
Començo. És cert que els assassins no van fugir perquè se sentien segurs gràcies a la seva relació amb alts dirigents polítics i policials? Per què li van donar un permís a Fernando Lerdo de Tejada, un dels tres terroristes, abans de celebrar-se el judici, i gràcies al qual va escapar d’Espanya? Militant de Fuerza Nueva, falangista i fill d’un terratinent, no va passar mai per la justícia. Per què el jutge, durant el judici, no va permetre seguir la pista d’un comandant de la Guàrdia Civil, inscrit al Seced (l’antic CNI), que mantenia vinculacions directes amb neofeixistes italians de la xarxa Gladio, i que presumptament havia reclutat García Juliá? Per què no es va investigar la pista italiana, publicada pel diari Il Messaggero ? Per què es va concedir a García Juliá la llibertat condicional, que es va mantenir en secret un any, fins que Diario 16 va publicar la notícia? Per què no es va revocar l’esmentada decisió? Com va viatjar sense problemes al Paraguai, malgrat ser un terrorista i no tenir-ne el permís? Per què se li va concedir posteriorment el permís de treball al Paraguai? Per què no se’l va trobar durant 20 anys de fuga? Assassí, fugat i fins i tot narcotraficant a Bolívia, per què se li han rescindit els deu anys de presó que li faltaven per complir?
Mentrestant, els líders catalans a la presó sense permisos. Ho va dir Publili Sirus, el 40 abans de Crist: “L’absolució del culpable és la condemnació del just”.
Al César el que és del César i a Pilar Rahola el que és de Pilar Rahola, per aquest article de denuncia d'un escandol més de l'Estat Espanyol i la seva arbitraria aplicació de la justicia.
Ni olvido ni perdón.
ResponEliminaExacto LOAM, exacto. Te he de acompañar. Pero ojo que somos esclavos de lo escrito, para ningún asesino. Ninguno.
ResponEliminaNo hay excusas en eso que se llama "matar por ideas políticas".
Així és Miquel, la diferencia rau en que els altres almenys paguen pels seus crims, i aquests fill de p.... no!
ResponEliminaA uno 14 años de condena por asesino y a otros de 9 a 13 años por poner urnas.
ResponEliminaEstamos de acuerdo, TOT BARCELONA. Ahora hace falta que el franquismo "residual" también lo esté.
ResponEliminaSalut
Así es, .CHILOÉ. La Justicia del Estado español no es ciega ni tuerta, parpadea. Con el ojo izquierdo para condenar, con el derecho para indultar.
ResponEliminala justicia es rara en sus decisiones, a la mujer que asesinó a su hija, que se suicidó hace un par de días le cayeron sólo 8 años de condena.
ResponEliminaNo conozco el caso concreto, pero supongo que le aplicarían atenuantes. Lo miraré.
ResponEliminaChiloé, era 18 años y no 8, aunque siempre se acaban cumpliendo menos.
ResponEliminahttps://www.elperiodico.com/es/sociedad/20201118/hallan-ahorcada-rosario-porto-carcel-asunta-basterra-8209828